Profesor optužen za smrt učenika koje je zatrpala lavina

Izvor: Radio 021, 17.Jan.2016, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profesor optužen za smrt učenika koje je zatrpala lavina

Profesor iz srednje škole iz Liona u Francuskoj optužen je za ubistvo iz nehata jer je odveo učenike na zatvorenu skijašku stazu u Alpima, koju je zatpala lavina i usmrtila dvoje tinejdžera i ukrajinskog turistu.

Profesor (47) je povređen je u nesreći, a optužnica mu je pročitana u bolnici u Grenoblu u prisustvu tužioca, istražnog sudije i sudskog službenika.

"On priznaje odgovornost. On nije uvideo opasnost jer su prethodnih dana mnogi ljudi bili na istoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << stazi", rekao je advokat Benedikt Tarajr.

Dvoje učenika, tinejdžerka od 16 i tinejdžer od 14 godina iz škole u Lionu poginuli su u lavini ovi nedelje. Tada je nastradao i 56-godišnji Ukrajinac koji je samostalno došao na zatvorenu stazu.

Prema navodima tužilaštva, staza je bila zatvorena mrežom i bilo je istaknuto upozorenje na četiri jezika, ali je grupa prešla ogradu.

Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.