Prodavci suvenira i lokalne zanatlije dobili svoju ulicu u centru Niša

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jul.2023, 11:19

Prodavci suvenira i lokalne zanatlije dobili svoju ulicu u centru Niša

Niški prodavci suvenira, magneta, privezaka za ključeve sa motivima grada i Srbija dobili su svoju “Ulicu suvenira” na Keju Kola srpskih sestara nedaleko od tvrđavskog mosta, u centru grada. Iz Turističke organizacije Niša smatraju da će postojanje ove ulice predstaviti bogatu kulturnu baštinu ovog dela Srbije.

Opisujući je kao živopisnu i šarmantnu, iz TON-a kažu da će u “Ulici suvenira” moći da se vide originalni proizvodi lokalnih zanatlija, ali i suveneri >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << od drveta, keramike i tekstila. Takođe, napominju da će se na štandovima naći raznobojni šalovi, magneti, privesci za ključeve i tradicionalne nošnje.

"Ulica suvenira" foto: Turistička organizacija Niša Šetajući “Ulicom suvenira”, imaćete priliku da doživite živahnu atmosferu i upijete duh grada. Prodavci su veoma prijateljski nastrojeni i spremni su da vam kroz razgovor ispričaju priču koja stoji iza svakog suvenira - rekli su iz TON-a.

Iz TON-a kažu da će ulica svojom ponudom i ambijento biti vredna posete, kako Nišlija, tako i turista koji posećuju grad.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.