Procurela topla voda u delu novog KC Niš - pacijenti nisu ugroženi, sve brzo sanirano

Izvor: JužneVesti.com, 02.Okt.2018, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Procurela topla voda u delu novog KC Niš - pacijenti nisu ugroženi, sve brzo sanirano

Sinoć oko ponoći, kako kažu u niškom Kliničkom centru, procurela je topla voda iz cevi u plafonu, na spratu na kojem se nalazi Klinika za anesteziju i intenzivnu terapiju novog KC Niš. Kako kažu u ovoj ustanovi, iako je u ovoj zgradi i 15 operacionih sala, brzom rekacijom firme koja održava zgradu, nijedna prostorija nije pretrpela štetu, a pacijenti nisu bili ugroženi.

Knauf završio na podu; foto: ČitalacKnauf ploče sa plafona na podu, mokre krpe i kofa su slika koja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je jutros mogla da se vidi na Klinici za anesteziji nedavno izgrađenog Kliničkog centra u Nišu.

U ovoj ustanovi kažu da je procurela topla voda koja je bila namenjena kupatilima za osobe sa invaliditetom pomenute Klinike, a voda je prvo primećena na plafonu u zgradi 27, na prvom spratu gde se nalazi 15 operacionih sala.

Voda je curela i kod velikog elektro-ormara, ali u KC Niš, tvrde da je kontrolom utvrđeno da on nije oštećen.

Elektro-orman nije oštećen; foto: ČitalacOdmah nakon utvrđivanja kvara, radnici firme Pro-Metan zatvorili su ventile na sistemu, a kako bi sprečili eventualnu štetu u objektu. Dakle, napominjemo, da zbog curenja vode, a zahvaljujući pravovremenoj reakciji, nijedna prostorija, niti bilo koji deo spratova zgrade nije pretrpeo nikakva oštećenja - pišu iz Uprave KC Niš.

U zgradi 27 je inače, pojašnjavaju u Kliničkom, u prizemlju smešten Urgentni centar sa dve operacione sale, na prvom spratu je 15 operacionih sala, dok se na drugom, gde je i utvrđeno curenje, nalazi Klinika za anesteziju.

Curenje tople sanitarne vode iz sistema, koje je odmah sanirano, ni na koji način nije uticalo na kvalitet pružanja zdravstvenih usluga pacijentima, niti ugozilo rad i funkcionisanje Ustanove. Operacione sale rade punim kapacitetom, odnosno po unapred definisanom i planiranom rasporedu operativnih zahvata, iz čega se može zaključiti da niko od pacijenata nije ugrožen, niti će doći do odlaganja operativnog programa - kažu u KC Niš.

Kante i krpe; foto: ČitalacPodsetimo, novi Klinički centar je svečano otvoren krajem prošle godine i to u prisustvu državnog vrha na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a u gostima je bio i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. Upotrebna dozvola je stigla tek u julu ove godine, kada je KC Niš i zvanično postao vlasnik nove zgrade.

Inače, otvaranje KC je kasnilo oko godinu dana u odnosu na prve najave, a sama zgrada je počela da se gradi davne 1978. godine.

Brzom intervencijom sprečena šteta; foto: Čitalac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.