Problem parkinga kod Delte: Radnici se snalaze, firme odbile da plaćaju 50 evra po tablici

Izvor: JužneVesti.com, 01.Avg.2023, 13:31

Problem parkinga kod "Delte": Radnici se snalaze, firme odbile da plaćaju 50 evra po tablici

Problem koji radnici u Delta planetu u Nišu imaju otkako se u sklopu tog tržnog centra naplaćuje parking - još nije rešen. Kažu da su firme koje rade u okviru Delte odbile da plaćaju parking za zaposlene 50 evra mesečno po tablici, pa radnici sada čekaju da se neko isparkira u okolini da bi tu ostavili automobil.

Posle prvog teksta o problemu zaposlenih zbog nove odluke kompanije, ona je radnicima "pustila" mejl u kome navodi da će ponuditi brendovima da >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kupuju mesečne karte. Tako bar tvrdi jedna radnica, a tako su iz Delte i Južnim vestima odgovorili nakon istog teksta.

Čim je izašla vaša vest, 5 minuta posle toga, dobili smo linearni mejl da mogu ponuditi zaposlenima kupovinu mesečne karte jer je, ipak, zadovoljstvo radnika njima bitno, s tim što tu mesečnu kartu može kupiti samo pravno, ne fizičko lice, odnosno zaposleni to ne može da kupi sebi, već mora firma za njega, po ceni od 50 evra plus PDV - priča zaposlena.

Međutim, firme su to odbile zbog pravnih prepreka, dodaje ona, a kompaniji ponudile plaćanje SMS-om sa službenih telefona, ali to iz Delte nisu prihvatili.

Apsolutno svakog je firma odbila jer bi se to sa platnog listića skidalo radnicima, da oni to sami plate, jer valjda nema stavke koja to reguliše ili kako se to već kaže u tom njihovom rečniku - priča radnica.

Sada ona i njene kolege imaju parking samo ako ga plate, a to bi ispadalo oko 500 dinara dnevno. Zato automobile ostavljaju van kompleksa Delte, kako se snađu.

Po pola sata tražimo parking pre posla, ugrožavamo i stanare okolnih zgrada. Jesu ga zloupotrebljavali i oni, ali i drugi građani, taksisti itd. Međutim, sada smo svi u problemu. Kružimo jako dugo i čekamo da nam se posreći da neko izađe da se mi tu parkiramo - žali se Nišlijka.

Ističe i da mnoge njene kolege dolaze iz različitih okolnih sela i da nemaju drugi vid prevoza, osim automobila, pa opcija da koriste javni prevoz otpada.

“Briga o zaposlenima nam je na prvom mestu, ali ovog puta zaposlenima ne možemo izaći u susret” - to je otprilike ophođenje Delte prema nama. Mnogi od nas dolaze iz okolnih sela i nemaju drugi vid prevoza sem automobila, naročito vikendom i za praznike, pošto mi i tada radimo - zaključuje radnica.

Podsetimo, odluka da se parking kod Delte naplaćuje za svaki sat posle tri sata važi od 26. jula. Iz kompanije su naveli da je razlog obezbeđivanje parkinga za same posetioce, jer su ga ranije često koristili oni koji to nisu. Tada su rekli i da će ponuditi zakupcima lokala da na mesečnom nivou rezervišu parking mesta za radnike.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.