Priobalje puno smeća, nema para za čišćenje

Izvor: JužneVesti.com, 13.Avg.2015, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priobalje puno smeća, nema para za čišćenje

Nizak vodostaj Nišave i Južne Morave otkrio je veliku količinu smeća, pa su se tako na obale ovih reka “nasukale” flaše, kese i drugi otpad koji niko ne odnosi.

Fotografija pecaroša koji je na priobalju Nišave kod Ade Ženeve u blizini Niške Banje okružen smećem, nažalost, nije retka slika. Iako se puno priča o značaju očuvanja životne sredine, reke i dalje nekima služe kao kontejneri.

Reke su nam otkrile kakvi smo i koliko vodimo računa o njima i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prirodi uopšte. Toliko je ružnih slika, smeća koje pluta i deponija kraj reka da moramo da se zabrinemo - kaže prvi čovek “Srbijavoda” za jug Srbije Dragoljub Miljojković.

Međutim, smeće koje pokriva delove obala niko ne čisti. U JKP “Mediana” i JKP “Gorica” kažu da to nije njihova nadležnost, već obaveza JVP “Srbijavode”.

Nažalost, nemamo predviđena sredstva za čišćenje priobalja. Nema se para, tako da ćemo potražiti pomoć od Grada Niša i lokalnih komunalnih preduzeća i nadam se da će nam izaći u susret - kaže Miljojković iz “Srbijavoda”.

Kako su, čini se, reke ipak prepuštene isključivo građanima, možda bi svako od nas trebalo da kada odlazi na pecanje, šetnju ili izlet na njenoj obal čisti za sobom i u reku ne baca smeće.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.