Prijemni završeni, najviše slobodnih mesta na Fakultetu zaštite na radu

Izvor: JužneVesti.com, 07.Jul.2023, 10:23

Prijemni završeni, najviše slobodnih mesta na Fakultetu zaštite na radu

Na 14 fakulteta Univerziteta u Nišu ove godine je bilo 4.687 mesta za novu generaciju brucoša, a najveće interesovanje je bilo za psihologiju na Filozofskom fakultetu, gde je prijemni ispit za 90 slobodnih mesta polagalo 255 kandidata. Medicina i farmacija na Medicinskom fakultetu su takođe vrlo tražene, kao i arhitektura na GAF-u. Najviši broj studenata je moglo da upiše neki smer na Filozofskom fakultetu (640), a nakon prijemnih ispita tamo je ostalo više od 100 slobodnih mesta, a najmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na Fakultetu umetnosti, gde su ostala 4 od 66 mesta. Najviše mesta ostalo je na Fakultetu zaštite na radu - više od 200.

Budući brucoši su prijemne ispite polagali od 26. do 30. juna, a prvi upisni rok će trajati do 15. jula. U narednim danima će uslediti upis i rangiranje kandidata na osnovu alternativnih želja, a prema podacima sa rang-lista fakulteta niškog Univerziteta, zasada na pojedinim fakultetima ima mesta i na budžetu.

Pored zaštite na radu, više od 100 nepopunjenih, pa čak i budžetskih mesta ima na PMF-u, Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, Filozofskom, Mašinskom i Pedagoškom u Vranju. Na Poljoprivrednom fakultetu u Kruševcu ima nešto više od 90 mesta, a na Tehnološkom u Leskovcu oko 70.

Na Filozofskom je najmanje interesovanje za filozofiju, a slična situacija je i sa srbistikom, francuskim i ruskim jezikom, a pored ovih departmana, mesta će biti i na sociologiji, istoriji i novinarstvu.

Smerovi medicine i farmacije na Medicinskom fakultetu su popunjeni, a manji broj mesta ostao je na stomatologiji i smerovima osnovnih strukovnih studija.

Desetak budžetskih mesta ostalo je i na Elektronskom fakultetu. Na Ekonomskom i Pravnom ima mesta samo na samofinansiranju, a na GAF-u ima svega nekoliko mesta za studente koji će se školovati o svom trošku.

Podsetimo, od 4.687 mesta za buduće brucoše niškog Univerziteta, 3.262 je budžetskih, a 1.425 samofinansirajućih. Najniže školarine - 45.000 dinara će plaćati studenti Tehnološkog fakulteta u Leskovcu, a najviše studenti arhitekture na GAF-u - 150.000 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.