Prijavi problem u Nišu: Rupe obeležene granama i letvama, ulice bez osvetljenja

Izvor: JužneVesti.com, 01.Avg.2023, 10:34

"Prijavi problem" u Nišu: Rupe obeležene granama i letvama, ulice bez osvetljenja

“Kao da živimo u džungli, a ne u turističkom mestu” - tvrde žitelji Niške Banje, koji su preko aplikacije Južnih vesti “Prijavi problem” pisali o Čegarskoj ulici koja je, kako su rekli, zarasla u korov, granje i lišće. Preko aplikacije Nišlije se žale i na neosvetljene ulice, ostavljenu staklenu vunu u centru grada, rupe, divlje deponije, kao i posečeno drveće.

Avalska ulica; foto: Čitalac Stanari Avalske ulice u Apelovcu, tvrde da poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nekoliko dana nemaju ulično osvetljenje i dodaju da su kontaktirali JKP “Parking servis” odakle su dobili odgovor “Znamo, nema ceo Niš”.

Problem uličnog osvetljenja imaju i stanari Dragoljuba Stankovića Turijanca i okolnih ulica.

Ulica Starca Vujadina; foto: Čitalac U niškim ulicama Laza Kostić i Starac Vujadin, građani upozoravaju da se nalaze udarne rupe, koje su obeležene granama i letvama.

Na sredini ulice Starca Vujadina napravila se ogromna rupa u asfaltu, na sredini kolovoza i veoma je tesko zaobici je, pogotovo kada su parkirana vozila sa strane. Posebno je teško nama, kada izlazimo kolima iz dvorišta i nalećemo pravo na tu rupu - piše Nišlija.

Ulica Gavrila Principa; foto: Čitalac U ulici Gavrila Principa kod broja 15, pišu građani, već godinu dana stoji nezatrpana rupa iz koje, kako kažu, izlazi jak mlaz vode i poplavljuje deo ka igralištu i Gimnaziji “Svetozar Marković”.

Staklena vuna u centru grada; foto: Čitalac Na problem otpadne staklene vune koja je ostavljena u centru grada, Nišlije kažu da može biti opasna po zdravlje.

Radnici Toplane već danima drže otpadnu staklenu vunu na javnoj površini u centru grada bez zaštite od kiše i vetra. Građani sve to udišu, a staklena vuna je inače veoma kancerogena - kažu građani.

Bulevar Nemanjića; foto: Čitalac Takođe, putem aplikacije “Prijavi problem” građani su Južnim vestima prijavili i to da posle nevremena ostaci polomljenih grana danima stoje nesakupljene u Episkopskoj ulici.

Ulica Učitelj Milina; foto: Čitalac Stanari Bulevara Nemanjića kažu da su nekoliko puta upozoravali nadležne da se ispred zgrade 70a nalazi drvo, koje ugrožava bezbednost stanara, dok stanari Ulice Učitelj Milina kažu da je u njihovoj ulici isečeno drvo kestena, staro nekoliko decenija.

Da li je plan “Mediane” i gradskih vlasti da naprave pakao od centra grada neprestanom sečom drveća i međublokovskog zelenila i kada će izvadjeni kesten biti zamenjen, tj. zasađeno novo drvo i 2 dodatna u okolini kao što pravila nalažu - pitaju Nišlije.

Čegarska ulica u Niškoj Banji; foto: Čitalac Stanovnici Niške Banje žalili su se da je Čegarska ulica zarasla u korov, granje i lišće i napominju da su se pojavile zmije, žabe i komarci.

Neodgovorni vlasnici napuštenih placeva i kuća to ne kose i ne sređuju. Smeta i rasveti, automobilima i pešacima. Svake godine je tako. Kao da živimo u džungli a ne turističkom mestu - kažu oni.

Na sličan problem Nišlije upućuju na putu od Gornjeg Matejevca do Knez sela i upozoravaju da se od šiblja veličine pola metra ne mogu mimoići automobili.

Zbog asfaltiranja Ulice Vojvode Putnika, Nišlije upozoravaju da su 5 kontejnera pomerena iz ulice, a da isti nisu vraćena.

Stanari Kajmakčalanske ulice kao i sporednih ulica prave divlju deponiju ispred Kineskog, narandzastog, centra u Kajmakčalansoj. Tako mesecima niko da ne reaguje. Obraćali smo se i sekretarijatu za komunalne delatnosti i ništa - kažu Nišlije.

Komunelne probleme iz svih delova grada možete prijaviti na aplikaciji Južnih vesti “Prijavi problem”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.