“Prijavi problem”: Buka iz kafića, “gejziri” na niškim ulicama i dečije igralište uraslo u korov

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jul.2023, 13:56

“Prijavi problem”: Buka iz kafića, “gejziri” na niškim ulicama i dečije igralište uraslo u korov

Drvo koje raste na putu, curenje vode na ulicama u periodu kada nadležni apeluju na racionalnu potrošnju, raskopani trotoari, korov i ujedi insekata - problemi su koje Nišlije prijavljuju Južnim vestima preko aplikacije “Prijavi problem”. Žale se i na uličnu rasvetu, buku i bahato parkiranje.

foto: čitalacIz JKP Naissus pre četiri dana uputili su apel građanima Niša da ne peru automobile i ne zalivaju bašte, već da vodu koriste samo za osnovne potrebe, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pošto je usled visoke temperature potrošnja povećana.

Međutim, čitaoci javljaju da je u ulicama Boška Buhe i Radivoja Koraća danima curila voda, kao i da negde i dalje curi, već godinama.

Unazad više od godinu dana voda izvire iz ulice. Prijavljivano je pre godinu dana i niko ne reaguje, bara je konstantna, smanjuje se preko dana zbog frekventnog saobraćaja - kaže građanin.

foto: čitalacMuke imaju i žitelji Skopljanske ulice u Donjoj Vrežini, kojima se voda sliva u dvorišta i koji kažu da to već vide kao beznadežan slučaj, jer im iz Vodovoda uvek odgovaraju: “Nalog je otvoren”.

To je “vrežinsko jezero”. Više niko u komšiluku ne zna kome da se obratimo za problem sa priključcima. Sami smo uveli crevo do susedne prazne parcele kako bi voda oticala jer se u podrumu već javila vlaga - žali se Nišlija.

Osim vode, ne manjkaju na niškim ulicama i trotoarima ni rupe, koje čitaoci “tradicionalno” izdvajaju kao jedan od najvećih komunalnih problema u Nišu.

foto: čitalacJedna od njih je u Voždovoj ulici i ona je, kako kaže građanin, iskopana pre godinu dana. Od tada, dodaje, pešaci se sapliću i padaju, pa apeluje na nadležne da reše problem dok se neko ozbiljnije ne povredi.

Rupa na trotoaru u Voždovoj ulici ispred kafane Zvrk. Juče je devojka iskrivila zglob. Raskopali iz EPS-a pre godinu dana, i dalje stoji - poručuje čitalac.

Žale se čitaoci i na rupu u Starca Vujadina, za koju kažu da je obeležena tankom granom i da je opasna za vozače, odnosno za vozila.

foto: čitalacPonovo Nišlije imaju primedbe i na račun parkiranja, pa apeluju na sugrađane da budu obazriviji i ne ometaju druge vozače i prolaznike. Ovog puta kao sporne izdvajaju Trg Republike i Ulicu Radnih brigada.

Smeće je i ovog puta na listi problema i to u Knjaževačkoj, na ulazu u spomen-park Bubanj i takođe u Radnih brigada.

Prljavština i đubre stoje na kolovozu u Radnih Brigada iz pravca Staračkog doma ka uglu Radnih Brigada i Nikole Kopernika. Tu su do pre nekoliko meseci bili kontejneri, koji su izmešteni, ali je ulica ostala sa gomilom taloga, naslaga i ostataka - piše čitalac.

foto: čitalacVisoka, nepokošena trava i rastinje od početka proleća su problem u Nišu, a u nekim delovima grada on i dalje nije rešen, pa u Ulici Partizanskih kurira raste drvo između asfalta i ivičnjaka. U Rentgenovoj je dečije igralište obraslo u travu, a Drainčeva polako, zajedno sa prugom, zarasta u korov.

U više navrata smo se obraćali mejlom Opštini Palilula sa molbom da se raspuste pruga i ulica. Opština i Železnica prebacuju odgovornost jedna na drugu, a ulica izgleda jezivo. Pre neki dan su prošli, pokosili malo nisku travu i to nisu pokupili - objašnjava stanar Drainčeve.

Iz Kamenice kao problem izdvajaju napuštene pse i ističu da su neki od njih u teškom stanju, da imaju šugu i krvare, pa mole da neko pomogne.

Na ulazu u selo Kamenica postoji žena koja voli pse i druge životinje, ali kako je i sama jako siromašna, bez struje i ikakvih prinmanja, nema čime da hrani pse i koze, koji su na lancu, izgladneli, bez vode, bez ičega - priča meštanka.

foto: čitalacJedna Nišlijka merila je buku iz parka Svetog Save i kaže da je ona jedne noći dostigla 54 decibela, pri čemu je merena iz stana. Prema njenim rečima, u svojoj sobi sve može da razgovetno čuje, pa ne može da spava i zvala je i Komunalnu miliciju.

Rekli su mi da kafići imaju pravo da vikendom rade (i očito puštaju preglasnu muziku) do 2 sata, tj. do 23 sata radnim danima. Nisam dobila informaciju da li im je dozvoljeno i da preglasno puštaju muziku, ali pošto u Komunalnoj nisu želeli da preduzmu nikakvu akciju, očito da gornje granice za buku nema - žali se ona.

foto: čitalacIz Lalinca kažu da ne mogu da izađu napolje od komaraca, a građani se žale i da u parku Čair, pored komaraca, ujedaju bube “klintonke” i izazivaju ozbiljnije alergijske reakcije.

Stanari Kursuline ulice navode da se ulična rasveta uključuje tek posle 21 sat, kada ljudi sa decom već idu kući, a da je do tada mrkli mrak.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.