Prijateljstvo je  najveći izvor lepote sveta i slobode čoveka

Izvor: RadioCity.rs, 31.Jul.2020, 00:01

Prijateljstvo je najveći izvor lepote sveta i slobode čoveka

Meša Selimović je rekao da se prijateljstvo ne bira, ono biva, ko zna zbog čega, kao i ljubav. Uvek kada razmišljam o prijateljstvu, ovu njegovu misao doživljavam kao nešto najlepše što se o prijateljstvu može reći. Jedino prijatelje u životu sami biramo, dok su nam roditelji, braća i sestre, rodbina i ostali krvni srodnici na rođenju već datikaže Milica i dodaje da je za nju prijateljstvo izvor najveći lepote sveta slobode čoveka. Zato prijateljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << ima veći značaj i smisao, jer dolazi sa našom slobodom izbora, sa ljubavlju prema drugome koja se iz te slobode rađa u vidu posebne naklonosti.  
Za mene prijateljstvo znači da možeš uvek da odeš kod te osobe i da te ona ne osuđuje, čak i kada napraviš neku glupost ili uradiš nešto što je potpuno besmisleno. Uvek znaš da u toj nekoj osobi uvek imaš neku vrstu utočišta, ispričala nam je Ganja. 
Nina je podelila jednu davnu upomenu. Upoznale smo se u školi. Isprva mi se nije dopala, a godinama kasnije sam saznala da nisam ni ja njoj. Bile smo suprotnost jedna drugoj, ona živa i neuhvatljiva, razigrana i nemirna, ja mirna i povučena. Posle prve reči koje smo razmenile na času likovnog kada mi se obratila da nešto pozajmi od mene, postale smo nerazdvojne, priseća se ona kako je upoznala svoju najbolju drugaricu i dodaje kroz smeh: Moja prva misao kada sam je ugledala, sećam se, bila je: nikada se ne bih družila sa ovom devojčicom. Izleda da život ume da me demantuje. 
Da je narodna poslovica od kolevke pa do groba, najlepše je đačko doba, istinita potvrdili su oni čija su prijateljstva za ceo život, nastala baš u školskoj klupi a takvo prijateljstvo neguje Marko. On nam je ispričao da je svoju najbolju drugaricu upoznao na studijama. Spojila ih je ljubav prema istoriji, a to je seća se bilo pre jedne decenije. Godinama unazad, pored ljubavi prema istoriji, dele dobro i loše. Prijateljstvo je za mene najlepša i neraskidiva nit. Imati iskrenog prijatelja u današnje vreme laži i prevara, neprocenljivo je i lepo, zaključuje Marko. 
Ujedinjene nacije su 2011. godine, ovaj dan proglasile međunarodnim, imajući na umu viziju da prijateljstvo među ljudima, zemljama, kulturama i pojedincima može da stvori uslove mira i sagradi mostove među zajednicama.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.