Pričaonica dostupna svake subote u Nišu - da deca razgovaraju

Izvor: JužneVesti.com, 04.Maj.2023, 13:06

"Pričaonica" dostupna svake subote u Nišu - da deca razgovaraju

Kako bi pomogli deci da nauče da pričaju međusobno, traže pomoć, prihvataju razlike i slušaju jedni druge, Centar “Bina” iz Niša organizuje radionice “Pričaonica” svake subote od 13 sati. Novootvoreni cenar nalazi se pored Crkve Svetog Luke, a radionice su besplatne.

Radionice "Pričaonica" će voditi sociolozi, pedagozi i psiholozi koji će sa decom pre svega razgovarati, saslušati njihove probleme ili pitanja, radiće na njihovoj socijalizaciji i integraciji sa >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << vršnjacima.

Duboko smo potrešeni ovom nezapamćenom tragedijom, i rešeni smo da uradimo nešto za našu decu i njihovu budućnost. Deca će se učiti veštinama komunikacije i u grupi će naučiti kako da se pričaju međusobno, prihvataju razlike i slušaju jedni druge. Želimo da im pomognemo da nauče kako da komuniciraju, da traže pomoć kada imaju problem, i da slušaju jedni druge - navode iz Centra.

Ističu da će deca moći da pričaju sa stručnjacima koji će im predočiti da nema nerešivog problema, a imaće priliku i da se druže sa svojim vršnjacima.

Jako stalo da osnažimo svu decu i mlade kojima je to potrebno. Posebno apelujemo na sve roditelje koji kod svoje dece primete uznemirenost zbog nedavnih događaja da sa njima pričaju i budu slobodni da nas kontaktiraju kako bismo što lakše, uz stručnu pomoć prevazišli sve probleme - dodaju.

Centar “Bina” nalazi se pored Crkve Svetog Luka, u ulici Vojvode Stepe broj 1, a prijavljivanje je obavezno i moguće putem telefona 060 6530 150 ili porukom na Fejsbuk ili Instagram profilu Centra. Radionice su besplatne za svu decu i mlade i održavaće se svake subote, počev od 6. maja, od 13 sati. Kako bi prilagodili sadržaj svima, biće formirane grupe prema uzrastu.

Oni pozivaju i psihologe, pedagoge i sociologe koji su voljni da se volonterski uključe, da daju svoj predlog i pomognu im u realizaciji "Pričaonice".

Centar za pomoć pri učenju “Bina” otvoren je sa namerom da pomogne deci u pripremi kontrolnih zadataka i završnih ispita, ali organizuju i kreativne radionice koje se služe pedagoškim aktivnostima kreiranim da uz kreativan pristup i kroz igru neposredno podstaknu intelektualni, emocionalni i socijalni razvoj dece. Na njima se pospešuju logika, apstraktno mišljenje i kreativan pristup rešavanju problema.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.