Izvor: Medijski istraživački centar, 19.Avg.2011, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Press photo Srbija u Nišu

Na ovogodišnjem 13. foto konkursu 'PRESS PHOTO SRBIJA', koji organizuju Asocijacija medijskih fotografa Srbije, Centar za rezvoj fotografije i Udruženje novinara Srbije, stiglo je više od 1200 medijskih fotografija  a na žiriranju je odabrana 158 fotografija koja sačinjava ovogodišnju izložbu.
Ovogodišnju izložbu 'PRESS PHOTO SRBIJA' nišlije će moći da vide od nedelje 21.08. u Paviljonu u tvrdjavi. Svečano otvaranje je zakazano za 19.30h a izložba će biti postavljena narednih >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << sedam dana.
Glavnu nagradu ovogodišnjeg konkursa, 'Gorki list' u vrednosti od 1.000 evra, dobio je Marko Đoković za fotografiju “Parada ponosa”.
Žiri, se opredelio fotografiju Marka Đokovića, zato što ona sasvim nedvosmisleno svedoči o stepenu ispoljene agresije prema neistomišljenicima, ali istovremeno uliva i tračak nade da se tome, možda, nazire kraj. Iako u centru prizora, domalopređašnjeg nasilnika, koga krasi potpuna ikonografija njegovog ljudskog i društvenog opredeljenja, uokviruju vertikalne figure organa reda, simboličkih nosilaca nade u postavljanje nekad dragocenih granica.
U ostalim kategorijama nagrade su dobili :
FOTO ILUSTRACIJA,  Saša Čolić, pillows
LJUDI REPORTAŽA,  Marija Janković, Vojvođanske švabe
OKOLINA REPORTAŽA,  Nemanja Jovanović, Sranovnika 0
PORTRET REPORTAŽA,  Novak Đurović, Beštija
UMETNOST REPORTAŽA, Marko Risović, Urban rabbits
ŽIVOT, Sivački Goran,Popodnevni odmor
ŽIVOT REPORTAŽA,  Sanja Knežević, Porodične stvari
BLIC REPORTAŽA, Miloš Bičanski
SPECIJALNA NAGRADA  ,ŽIVOT REPORTAŽA, Nemanja Pančić, Najdanovi krugovi

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Povezane vesti

Izložba "Press photo Srbija"

Izvor: JužneVesti.com, 19.Avg.2011

Izložba fotografija "Press photo Srbija" biće otvorena u nedelju, 21. avgusta od 19:30h u Paviljonu u Tvrđavi.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.