Preševo i niški aerodrom: pronađen nakit i zlatnici vredni oko 1,5 miliona dinara

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jul.2022, 18:07

Preševo i niški aerodrom: pronađen nakit i zlatnici vredni oko 1,5 miliona dinara

Dva pokušaja krijumčarenja dukata i zlatnog nakita, vrednih oko 1,5 miliona dinara, sprečili su carinici u četvrtak, 14. jula na prelazu Preševo i Aerodromu “Konstantin Veliki”. Na prelazu Preševo je u pregradi za dokumenta ispred suvozačkog sedišta otkrivena kutija sa 22 zlatnika, dok je na Aerodromu u ručnom prtljagu putnice otkriven neprijavljeni zlatni nakit.

Kako navode iz Uprave carina, na Graničnom prelazu Preševo su zlatnici otkriveni kada je na red za pregled >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << stigao automobil marke “VW arteol” nemačkih tablica kojim su putovala dvojica muškaraca, a iako su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje carinik je pronašao 22 zlatnika - turskih lira, vrednosti više od milion dinara.

Sličan slučaj zabeležen je istog dana i na prelazu Aerodrom “Konstantin Veliki”, gde je u ručnom prtljagu jedne putnice otkriven neprijavljeni zlatni nakit. Ona je zaustavljena u zelenom kontrolnom prolazu nakon što je doputovala letom iz Bazela - navode iz Uprave carina.

Ogrlica, narukvice, prstenje i minđuše, koji su kod nje pronađeni procenjeni su na oko 400.000 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.