Preševo: Četiri odbornika Demokratske unije doline isključena iz stranke

Izvor: Blic, 10.Dec.2010, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preševo: Četiri odbornika Demokratske unije doline isključena iz stranke

PREŠEVO - Demokratska unije doline (DUD) isključila je iz stranke odbornike koji su na poslednjoj sednici Skupštine opštine Preševo glasali za smenu predsednika svoje partije sa funkcije predsednika lokalnog parlamenta, rekao je lider DUD Skender Destani.

Destani je za agenciju Beta kazao da se odbornici stranke koji ne uvažavaju i ne sprovode partijske odluke po Statutu partije automatski iz nje isključuju.

"Ta četiri odbornika nišu više članovi DUD-a, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne znam čiji su sada članovi. O tome kakve ću korake preduzeti povodom dešavanja u Skupštini opštine Preševo za sada ne želim da govorim", kazao je on i dodao da je on sada jedini odbornik Demokratske unije doline u preševskom parlamentu i da će delovati kao opozicija.

Jedan od četvorice bivših članova DUD-a, Besim Abdulji, izabran je na poslednjoj sednici za novog predsednika Skupštine opštine Preševo.

Do raskola u DUD-u došlo je nakon odluke Destanija da stranka napusti vladajuću koaliciju zbog, kako je naveo, "neispunjenja koalicionih dogovora". Četvorica odbornika, međutim, nisu podržala tu odluku i nastaviće da podržavaju vladajući blok.

Vladajuću koaliciju u Preševu sada čini 13 odbornika Demokratske partije Albanaca Ragmija Mustafe i četiri odbornika koji su izabrani sa liste Demokratske unije doline.

U toj koaliciji su i dva odbornika Nacionalnog pokreta Albanaca Orhana Redžepija i jedan odbornik Grupe građana "Rahmi Zuljfiu", koja u parlamentu ima četiri odbornika.

Opoziciju u Preševu, pored Skendera Destanija, čini 12 odbornika Pokreta za demokratsko delovanje Rize Haljimija, tri odbornika iz Grupe građana "Rahmi Zuljfiu" i dva odbornika iz srpske koalicije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Preševo: Četiri odbornika Demokratske unije doline isključena iz stranke

Izvor: TimockeVesti.net, 10.Dec.2010

PREŠEVO Demokratska unije doline (DUD) isključila je iz stranke odbornike koji su na poslednjoj sednici Skupštine opštine Preševo glasali za smenu predsednika svoje partije sa funkcije predsednika lokalnog parlamenta, rekao je lider DUD Skender Destani. ....Procitajte celu vest na izvornoj stranici Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.