Izvor: RTV 5, 10.Maj.2012, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preokret: prepravljeno 20-ak zapisnika u Crvenom Krstu (video)

Niški Preokret je treća stranka koja je zahtevala i dobila uvid u izborni materijal Opštinske izborne komisije Crveni Krst. Romska partija Jedinstvo u utorak je pronašla zatureni džak sa glasačkim listićima, a dva dana kasnije Preokret tvrdi da postoji još nepravilnosti.

"Od 32 zapisnika, samo na njih šest ili sedam nije prepravljeno. Najčešće su izmenjivane brojke o izašlim biračima, nevažećim listiićima, a simptomatično je da su na velikom broju zapisnika potpisi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << članova biračkih odbora napisani istim rukopisom.", kaže Đokica Milovanović iz Preokreta.

Uvid u izborni materijal sa Preokretom imala je i evropska organizacija OEBS, čija se delegacija nešto kasnije sastala sa predsednicom Opštinske izborne komisije Crveni Krst. U OEBS-u za sada ne žele da komentarišu ovaj slučaj, a predsednica komisije Velika Manić, kaže da nije bilo neregularnosti na osnovu kojih bi se izborni proces mogao poništiti:

"Komisija je primila zapisnike i nije bilo ničega što bi doprinelo da se izborni materijal poništi. promene koje su birački odbori pravili i prihvatili zapisnike."

U Gradskoj opštini Crveni Krst opštinski izbori nisu poništeni ni na jednom biračkom msetu, dok će se gradski ponoviti na biralištima 4, 5 i 10.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.