Preminulo 7 korisnika Doma za stare Trem, u KC Niš na lečenju i dalje njih 12

Izvor: JužneVesti.com, 06.Avg.2020, 12:47

Preminulo 7 korisnika Doma za stare "Trem", u KC Niš na lečenju i dalje njih 12

Svi hospitalizovani korisnici Doma za stare “Trem” u Donjem Dušniku kod Gadžinog Hana i dalje imaju COVID-19, kao i 1 zaposleni, koji je u kućnoj izolaciji, navodi se u izveštaju Instituta za javno zdravlje u Nišu. Od posledica virusa preminulo je 7 korisnika, a od 19 zaposlenih četvoro njih imali su pozitivan nalaz, dodaju iz IZJZ.

Da nema novih korisnika ovog Doma sa simptomima akutne respiratorne i crevne infekcije, kažu iz Instituta i dodaju da svih dvanestoro korisnika >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koji su hospitalizovani i 1 zaposleni koji je u kućnoj izolaciji i dalje boluju od virusa korona.

Zvaničan broj ljudi iz “Trema” koji su preminuli od korone je 7, pri čemu su, kako navode u IZJZ, još 2 korisnika preminula u Domu.

Do sada je preminulo 9 korisnika, od toga 7 u Kliničkom centru Niš koji su bili pozitivni na novi korona virus. Naknadno smo saznali da su dva korisnika preminula u Domu, 16. i 17. jula. Nisu bili testirani na novi korona virus - navodi se u izveštaju.

Među preminulima nema zaposlenih iz Doma za stare u Donjem Dušniku koji su bili testirani pozitivno na virus korona, objašnjavaju iz Instituta.

U ustanovu su vraćeni samo korisnici kojima je stanje stabilno i koji su negativni na ovaj virus, navodi se u izveštaju IZJZ.

Do danas, 5. avgusta, sa lečenja je otpušteno 11 korisnika - dodaju iz Instituta.

Podsetimo, informacija da je virus korona ušao je u Dom za stare “Trem” u Donjem Dušniku pojavila se 16. jula u izveštaju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Iz Doma u Donjem Dušniku preminulo sedam korisnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Avg.2020

U Domu za stare "Trem" u Donjem Dušniku kod Gadžinog Hana od posledica virusa korona umrlo je sedam korisnika, a na lečenju u Kliničkom centru Niš nalazi se i dalje njih 12, podaci su Instituta za javno zdravlje Niš (IZJZ)...Novih korisnika tog doma, u kojem je virus potvrđen 16. jula, sa simptomima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.