Preminula Suzana Marković Krstić, profesorka Filozofskog fakulteta u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 12.Jun.2023, 15:24

Preminula Suzana Marković Krstić, profesorka Filozofskog fakulteta u Nišu

Redovna profesorka na Departmanu za sociologiju Filozofskog fakulteta u Nišu Suzana Marković Krstić preminula je u subotu, 10 juna u 54. godini, saopštili su sa Fakulteta.

Suzana Marković Krstić je završila osnovne studije sociologije završila je 1992. godine na Filozofskom fakultetu u Nišu gde je kasnije i magistrirala i doktorirala.

Od 1995. godine radila je u Institutu za sociološka istraživanja, a 1998. godine počela je da radi na Filozofskom fakultetu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Nišu. Oblasti u kojima je dala poseban naučni doprinos su socijalna demografija, sociologija omladine, sociologija vaspitanja i obrazovanja, sociologija sela.

Suzana Marković Krstić ostaće upamćena među studentima, kolegama i u široj društvenoj javnosti kao izvrstan profesor i stručnjak i po profesionalnom pristupu i poštovanju pedagoških principa u vaspitno-obrazovnom radu - naveli su sa Fakulteta.

Autorka je i koautorka brojnih publikacija - monografija i naučnih radova objavljenih u domaćim i starnim časopisima, zbornicima i tematskim publikacijama iz oblasti sociologije. Takođe, učestvovala je na brojnim naučnim konferencijama i u realizaciju više naučnih projekata.

Komemoracija povodom smrti profesorke biće održana u sredu, 14. juna od 12 sati u amfiteatru 21.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.