Premijerni koncert mladih Nišlija u Simfonijskom

Izvor: JužneVesti.com, 23.Sep.2014, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerni koncert mladih Nišlija u Simfonijskom

Fagotista Tadija Minčić i violinista Mihajlo Jovanović, mladi niški muzičari, nastupiće kao solisti u četvrtak, 25. septembra u 20 sati, na premijernom koncertu Niškog simfonijskog orkestra.

Koncertom u sali Simfonijskog orkestra, na kom će publika čuti dela Rosinija, Vijenjavskog i Bizea, dirigovaće Milena Injac.

Dvadesetčetvorogodišnji Tadija Minčić rođen je u muzičkoj porodici, a fagot je počeo da svira sa 13 godina. Za >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dve godine je završio nižu muzičku školu, potom srednju, a studije upisuje u Minhenu gde je trenutno na master usavršavanju.

Član je evropskog orkestra mladih, prvi fagotista "Salzburger Philharmonie", stalni je član duvačkog kvinteta "Munich winds", kao i deo ansambala nove muzike "Undercoverfiction" i "Index Ensemble".

Mihajlo Jovanović je rođen 1993. godine u Nišu, a sa sedamnaest godina upisuje Fakultet umetnosti u Nišu. Pohađao je majstorske kurseve kod prof. Lidije Radionove i Nemanje Radulovića i član je Interpretativnog studija prof. Dejana Mihajlovića.

Trenutno je student četvrte godine FMU u Nišu u klasi prof. Jovana Bogosavljevića.

Cene ulaznica su 300 i 400 dinara, a za đake i studente koštaju 200 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Mladi muzičari otvaraju sezonu u Simfonijskom orkestru (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 23.Sep.2014

Otvaranje koncertne sezone u Simfonijskom orkestru, pripalo je mladim niškim muzičarima, Tadiji Minčiću i Mihajlu Jovanoviću. Koncert će biti održan 25.septembra, a orkestrom će dirigovati Milena Injac.. Niška publika će moći da čuje dvojicu mladih muzičara, fagotistu – Tadiju Minčića...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.