Premijera repelenta, selfiji sa Vučićem i invazija niških funkcionera na Tvrđavu

Izvor: JužneVesti.com, 14.Feb.2024, 20:26

Premijera "repelenta", selfiji sa Vučićem i invazija niških funkcionera na Tvrđavu

Borbeni i neborbeni sistemi, brojno naoružanje, vojna oprema i proizvodi srpske odbrambene industrije prikazani su danas na Gradskom polju u Nišu. Prvi put predstavljen sistem za elektronska dejstva “repelent“, a prikazu naoružanja prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koga su dočekali brojni niški funkcioneri u radno vreme.

foto: Jelena Mišić Građani su u Nišu mogli da vide borbena vozila “Lazar-3”, “Miloš”, tenkove M-84 i T-72 više verzija >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << “hamera” sa različitim tipovima naoružanja, sredstva za osmatranje automate, pištolje, snajpere i puške, dok su avioni i helikopteri nadletali grad. Javnosti je prvi put predstavljen sistem za elektronska dejstva „Repelent“ namenjen za borbu protiv bespilotnih letelica.

Ipak, neki su došli da vide predsednika Srbije Aleksandra Vučića da mu se “zahvale”, “požele sve najbolje”, kažu da je “najbolji predsednik”, posavetuju ga, a najuporniji i da se fotografišu sa njim.

Moj unuk Vas je sanjao noćas, hoće da bude pilot, molim Vas slikajte se s njim. Je l mogu i ja da Vas zagrlim? - pitala je jedna žena Vučića.

foto: Jelena Mišić Tokom obilaska prikaza naoružanja sa ministrom odbrane Milošem Vučevićem, načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, predstavnicima Vojske, Vlade i Grada Niša, predsednika je zanimalo “šta im je još potrebno”, “šta treba da unaprede”, “da li znaju da koriste opremu”, “koliko precizno pogađa”, a pripadnice Vojske Srbije je pitao “da li im je hladno”.

Na kraju obilaska čestitao je Sretenje Nišlijama i srpskom narodu, pomenuo ekonomski napredak, plate i penzije i poručio da je sloboda najviša vrednost Srbije.

Srbija će ljubomorno da čuva svoju vojnu neutralnost, ali i da štiti svoje nebo i svoje građane. Imaćemo dovoljno sposobnosti za to, uvek dovoljno najmodernijeg naoružanja i uvek dovoljno hrabrih srca kao što su naši borci, naši junaci, naši veterani koji su danas sa nama. Slobodu nikada i ni po koju cenu ne smemo da žrtvujemo i zato sam ponosni predsednik Srbije, koji danas može da kaže da je Srbija slobodna, nezavisna i da sama donosi odluke - rekao je Vučić.

foto: Jelena Mišić Brojni posetioci došli su da vide naoružanje Vojske pre dolaska Vučića i otišli, ali otprilike pola sata pre najavljenog dolaska, na Gradsko polje su počeli da pristižu gradski funkcioneri - predsednici Opština, načelnici uprava, direktori javnih preduzeća i zdravstvenih ustanova, koji su uz predsednika ostali do kraja.

Aleksandra Vučića su u stopu pratili gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, predsednik Skupštine Grada Boban Džunić, direktor niškog Kliničkog centra Zoran Perišić, vlasnik nekoliko medija u Nišu Vitko Radomirović i načelnik Nišavskog okruga Petar Babović.

Dobrovoljno ili "dobrovoljno po naređenju" bilo je i radnika iz javnog sektora.

foto: Jelena Mišić Inače, prema saznanjima Južnih vesti, od direktora škola traženo je da dođu u Tvrđavu sa po 10 nastavnika i to po “naređenju”. “Dobronamerno” su savetovani i zaposleni u javnom sektoru u Nišu da organizovano odu, čuju i vide predsednika Vučića na prikazu naoružanja Vojske Srbije.

Vučić je ispraznio salu niške Skupštine gde se održavala 37. sednica Skupštine Grada.

U 16 sati upriličena je i počasna paljba.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.