Premijera predstave po tekstu dečijeg pesnika u Pozorištu lutaka

Izvor: JužneVesti.com, 26.Apr.2017, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera predstave po tekstu dečijeg pesnika u Pozorištu lutaka

“Luckasti klovnovi” je novi komad na repertoaru niškog Pozorišta lutaka, a premijerno izvođenje je zakazano za četvrtak 27. april u 19 sati. Predstavu je režirala Ljiljana Ivanović, a tekst je pisao poznati dečiji pesnik Tode Nikoletić.

Predstava u kojoj uloge tumače Stefan Mladenović i Mladen Milojković, govori o tome kako u jedan grad stižu dva cirkusa - Varijete i Korona, a klovnovi izlaze na ulicu da pozovu publiku na predstavu.

Sasvim slučajno, nalete >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << jedan na drugog i tu počinje problem. Svaki od njih, hvali svoj cirkus i svoj program i, naravno, posvađaju se. Da bi utvrdili ko je od njih dvojice bolji, i koji je cirkus bolji, organizuju klovnovsku olimpijadu i ostave publici da ih oceni. Prikazuju razna umeća - pevaju, igraju, crtaju…- navode iz Pozorišta.

Reditelj predstave poručuje da je razlog za gledanje ovog komada, osim toga što je rađen po tekstu pisca za decu, i to što ima “dve odlično skrojene uloge koje glumcima daju šansu da se igraju i pokažu šta znaju”.

Zato što se ovakva vrsta predstave može igrati u bilo kom prostoru i bilo kojim uslovima, pa pozorište može da ode i do onih koji ne mogu da dođu kod njih – navela je.

Idejno rešenje scenografije i kostima za "Luckaste klovnove", navode, radila je Ivana Savić. Za songove i izbor muzike bio je zadužen Stefan Mladenović, za scenski pokret i koreografiju Mladen Milojković, a grafički dizajn radila je Petra Jocić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Premijera predstave "Čarobnjak iz oza"

Izvor: RTS, 27.Apr.2017, 16:28

U duhu tradicije, koju već godinama neguje, da svake sezone na scenu postavi bar jednu novu predstavu za decu, u Kruševačkom pozorištu premijerno je izveden "Čarobnjak iz Oza". . Priča o devojčici Doroti, strašilu,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.