Premijera predstave “Igre u pesku” u Akademskom pozorištu u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 08.Dec.2022, 19:32

Premijera predstave “Igre u pesku” u Akademskom pozorištu u Nišu

Nova predstava Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra u Nišu Igre u pesku premijerno će biti odigrana u petak, 9. decembra, od 21 sat, na Kamernoj sceni. Karte su u prodaji po ceni od 150 dinara, a prva repriza zakazana je za 13. decembar.

Komad je rađen po tekstu poljskog autora Mihajla Valčaka, u kolektivnoj režiji, a igraju Anđelija Mirović i Petar Ščepihin, koji kaže da je to priča o deci i njihovoj naivnoj igri, kroz koju se može videti uticaj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << porodice na odrastanje i na probleme koji se više odnose na odrasle.

Iz Akademskog pozorišta ističu da će junaci na poslednjem igralištu, u pesku, saznati šta u sebi nose od kuće, kako će se snaći u svakodnevnim životnim situacijama i šta ih buni u svetu.

Enigmatičan svet obojen lažima, nepažnjom, nasiljem, a oblepljen metaforama, gledan kroz oči deteta puni se bojama, iskrenošću, naivnošću i smehom. Ne baveći se dečijim “bezazlenim” pitanjima i problemima i ne tragajući za odgovorima na ista, dolazimo do vrata kuće odakle sve i kreće - navode organizatori.

Ščepihin dodaje da se ideja za tu duodramu javila još dok su on i Anđelija Mirović radili na predstavi Kući.

Autorsku ekipu čine i stručni konsultanti Julija Petković i Aleksandar Stevanović, majstori tona i svetla su Aleksa Stojiljković i Anđela Andrijević, a idejno rešenje i dizajn plakata i flajera radio je Davorin Dinić.

Publika karte može kupiti sat vremena pre predstave, po ceni od 150 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.