Premijera monodrame Moj stari i ubavi Niš

Izvor: JužneVesti.com, 21.Apr.2015, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera monodrame "Moj stari i ubavi Niš"

“Ako iskate da se mlogo smejete i malko naplakujete, izvoljevajte, izvoljevajte!”, poručuje autorski tim predstave koja će premijerno biti izvedena u subotu 25. aprila u 20 sati u niškom Narodnom pozorištu.

Tekst za monodramu "Moj stari ubavi Niš" napisao je Dragoslav Petković zvani Petko Nišavski, inače kolumnista “Južnih vesti”, a izvešće je glumac Risto Bukvić.

Ovo je monodrama o savremenim temama i dilemama žitelja jednog, i od ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i od boga, opustošenog i zaboravljenog grada - stoji u opisu predstave.

Pisana je arhaičnim jezikom starog Niša, a autor teksta Petko Nišavski očekuje da se publika neće samo "jeftino zabaviti”, nego i ozbiljno zamisliti nad pitanjem zašto je Niš kao grad "spao samo na tri slova i u duhovom i ekonomskom pogledu".

Radi se o tekstu koji samo na prvi pogled deluje naivno i i šarlatanski, a zapravo je žestoka kritika našeg sopstvenog i svakodnevnog zaplitanja i saplitanja, našeg duha i naravi i pokušaja da se iskobeljamo iz lavirinta u kojem se osećamo kao u tesnoj koži - kaže glumac Risto Bukvić.

Ulaznice se, po ceni od 300 dinara, mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.