Premijera koncerta “Kontrasti” u Simfonijskom

Izvor: JužneVesti.com, 15.Dec.2015, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera koncerta “Kontrasti” u Simfonijskom

Večeras od 20 sati u dvorani Niškog simfonijskog orkestra publika će moći da uživa u premijernom koncertu “Kontrasti” u kome će muzički kvartet izvoditi Bramsova, ali i dela savremenih kompozitora Havijera Kamina i Džonterila Plumerija.

Pred niškom publikom nastupaće violinistkinja Sanja Jović Đorđević, pijanistkinja Marija Dinov Vasić, Evica Radevska na horni i Ana Stanković na violončelu.

Ove muzičarke izvodiće “Trio >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << for horn, violin and piano in E flat Major, op. 40” od Bramsa, kao i Kaminovo “Sonata for Horn and Piano, op. 44”, kao i Plumerijeve kompozicije “Across a River's Dream”, “Tears From the Garden of the Moon”, “Water From Tomorrow” - navode organizatori.

Violinistkinja Sanja Jović Đorđević je diplomirala i specijalizirala uz najviše ocene na niškom Fakultetu muzičke umetnosti. Na završnoj je godini doktorskih studija. Usavršavala se na majstorskim kursevima kod renomiranih profesora violine, a nastupala je kao solista širom zemlje i u regionu.

Na programu dela trojice kompozitora; foto: NKC

Evica Radevska
je studije horne završile u Nišu, a još kao student osvajala je nagrade na međunarodnim takmičenjima u Novom Sadu, Beogradu i Pančevu. Usavršavala se na majstorskim kursevima širom Evrope i nastupala sa Niškim duvačkim kvintetom, ali i kao solistkinja sa kamernim orkestrima. Radi kao profesor u Muzičkoj školi u Nišu.

Čelistkinja Ana Stanković je specijalizirala kamernu muziku na niškom Fakultetu umetnosti. Član je klavirskog trija “Masala”, kamernog orkestra “Nova muzika” i “Constantinus”. Član je i gudačkog kvarteta "Creativo" sa kojim je, između ostalog, učestvovala na prošlogodišnjem Nišvilu.

Studije klavira Marija Dinov Vasić završila je na Fakultetu umetnosti iu Nišu, a magistrirala je u Sofiji. Nastupala je i kao solista i kamerni muzičar, a kao solista je svirala i sa Niškim simfonijskim orkestrom. Imala je brojne nastupe u zemlji i inostranstvu. Od 2005. godine radi kao asistent na katedri za klavir na Fakultetu umetnosti.

Karte po ceni od 200 dinara mogu se kupiti na biletarnici Simfonijskog orkestra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.