Premijera Lanca Forum teatra u izvođenju niških srednjoškolaca

Izvor: RadioCity.rs, 13.Dec.2017, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera "Lanca" Forum teatra u izvođenju niških srednjoškolaca

Realizacija forum teatra usmerena je ka unapređenju bezbedonosne kulture među mladim ljudima, a sve u svrhu borbe protiv predrasuda, vršnjačkog nasilja i podizanju svesti o problemima sa kojima se mladi susreću.
Kroz "forum teatar" koji se koristi kao sredstvo transfera mišljenja društva sa srednjoškolcima o određenim problemima, mladi se podstiču da javno prikažu probleme koji ih lično dotiču.

Povodom premijere, na samom početku predstave, prisutnima su se >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << obratili ispred PROTECTA-e Dejan Milošević, i ispred Grada Niša Ivana Todorović – Sekretarijat za omladinu i sport.
Da je tema vršnjačkog nasilja važna mladima pokazala je prepuna sala Oficirskog Doma, gde su mladi glumci, Niški srednjoškolci izveli predstavu „LANAC“ pred više od dve stotine učenika, profesora i direktora niških srednjih škola, i zainteresovanih građana. 
Pored Grada Niša, ovaj projekat je aktivno podržao i Studentski Kulturni Centar Niš.

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

Predstavom “Lanac” protiv predrasuda i vršnjačkog nasilja

Izvor: JUGpress.com, 14.Dec.2017, 00:13

NIŠ..Sinoć je u prepunoj sali Oficirskog doma u organizaciji PROTECTA-e održana premijera „forum teatra“ u izvedbi učenika niških srednjih škola pod nazivom „LANAC“...Forum teatar je nastao u okviru projekta „(NE)MOGUĆE-forum teatrom protiv nasilja i predrasuda, za veću bezbednost mladih“,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.