Preko 18.000 saobraćajnih prekršaja od početka godine u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 08.Avg.2023, 09:36

Preko 18.000 saobraćajnih prekršaja od početka godine u Nišu

U policijskim akcijama, kao i redovnim kontrolama, od početka godine do 31. jula, sankcionisano je 18.377 saobraćajnih prekršaja. Iz niške policije rekli su da je najviše kazni napisano za prekoračenje brzine, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje.

U cilju povećanja bezbednosti na niškim ulicama, iz policije kažu da je od početka godine sprovedeno 5 centralnih, 27 regionalnih, 48 lokalnih i 5 međunarodnih akcija u saradnji sa >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Evropskom mrežom saobraćajne policije koje su, kako su saopštili, bile usmerene na otkrivanje prekršaja koji su i najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda i nesreća.

Ukupno je otkriveno i sankcionisano 18.377 saobraćajnih prekršaja, od kojih je bilo 7.421 prekoračenje brzine kretanja, 1.442 nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 726 nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje, 783 upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, 56 upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 36 prekršaja nepropisnog preticanja vozila, kao i 228 prekršaja učinjenih od strane pešaka, te 13 prekršaja vozača prema pešacima - kažu u policiji.

Takođe su iz policije istakli da će i u narednom periodu nastaviti sa redovnim i pojačanim kontrolama kako u čitavom gradu i apelovali na vozače da poštuju saobraćajne propise, jer, kako su rekli, na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.