Preduzetnik iz okoline Merošine uhapšen zbog utaje poreza

Izvor: JužneVesti.com, 19.Maj.2021, 10:50

Preduzetnik iz okoline Merošine uhapšen zbog utaje poreza

Zbog sumnje da je još 2018. godine kao odgovorno lice trgovinske radnje u okolini Merošine prodavao robu po nižoj ceni, te na taj način smanjio prihode, kao i da je iste godine u drugoj firmi koja se bavi gradnjom prijavio manji prihod, pa izbegao da plati poreze na prihod i doprinose za socijlno osiguranje, niška policija je uhapsila 37-godišnjeg muškarca.

Niška policija je u saradnji sa Poreskom policijom i Osnovnim tužilaštvom u Prokuplju uhapsila A. D. iz okoline >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Merošine koji se tereti da je izvršio krivično delo poreska utaja, te je na taj način oštetio budžet Republike Srbije za oko 4,4 miliona dinara.

Sumnja se da je on u avgustu 2018. godine, kao odgovorno lice jednog preduzeća u okolini Merošine koje se bavi trgovinom, umanjio cenu robe a zatim je prodao poznatom kupcu pa je na taj način smanjio prihode odnosno osnovicu za porez na dobit - navode iz policije.

Dodaju da se sumnja se da je on kao odgovorno lice druge radnje koja se bavi gradnjom prijavio manji prihod za 2018. godinu i na taj način izbegao da plati poreze na prihod i doprinose za socijalno osiguranje.

Po nalogu Osnovnog tužilaštva u Prokuplju, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Smanjio cene, pa utajio četiri miliona; uhapšen

Izvor: B92, 19.Maj.2021

Niš -- Niška policija u saradnji s Poreskom policijom uhapsila je A. D. (37) iz okoline Merošine zbog optužbe da je utajio porez i oštetio budžet za 4.420.000 dinara...Sumnja se da je on u avgustu 2018. godine, kao odgovorno lice jednog preduzeća u okolini Merošine koje se bavi trgovinom, umanjio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.