Predstavnici stranaka i lokalnih vlasti na sastanku sa Kongresom Saveta Evrope

Izvor: NiskeVesti.rs, 23.Apr.2016, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici stranaka i lokalnih vlasti na sastanku sa Kongresom Saveta Evrope

Stalna konferencija gradova i opština okupila je predstavnike lokalnih samouprava i političkih partija na sastanku sa Kongresom Saveta Evrope. Sastanak je održan na inicijativu Kongresa kako bi učesnici predstavili svoj pogled na tok predizbornog i izbornog procesa na lokalu, kao i na stanje lokalne demokratije u Srbiji.

Savet Evrope je, na zahtev vlasti Srbije, uputio Misiju koja će u svojstvu posmatrača pratiti izbore za organe lokalne samouprave i pokrajine.
„Savet >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << zatim priprema izveštaj o toku glasanja i prebrojavanju glasova, ali i o ukupnoj političkoj situaciji u zemlji“, saopštili su.
Izveštaj o monitoringu lokalnih i regionalnih izbora razmatraće na sledećem Plenarnom zasedanju Kongresa u oktobru, dodali su. Tada će biti pripremljena i Rezolucija za nacionalne i Preporuka za lokalne i regionalne vlasti.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.