Predstavnici grada tvrde da je izborom novih članova LAF “prekršena procedura” (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 06.Nov.2015, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici grada tvrde da je izborom novih članova LAF “prekršena procedura” (VIDEO)

Nakon što su Đokica Jovanović i Dragana Sotirovski kao laureati nagrade za borbu protiv korupcije LAF-a, u skladu sa Lokalnim planom za borbu protiv korupcije Grada Niša, postali i članovi tog tela, predstavnici Grada tvrde da je njihovim izborom „prekršena procedura“.
Gradonačelnik Zoran Perišić kaže da je Veće formiralo LAF i da je zato nadležno da „vrši izbor njegovih članova“. Pritom nemamo problem da je to njihov predlog da to budu dobitnici godišnjih nagrada, >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << ali to treba da se uradi u skladu sa propisima i određenom procedurom – rekao je Perišić. Medjutim, koordinatorka LAFa Zorica Miladinović kaže da nije istina da je gradska vlast birala članove, vec je to ucinila nezavisna komisija predstavnika Agencije za borbu protiv korupcije, nevladinog sektora i novinarskih udruženja. Inace, direktor programa Društvo protiv korupcije Biroa za društvena istraživanja Zoran Gavrilović objavio je na Tviteru da će, ako odluka LAF-a o izboru novih članova ne bude ispoštovana, stupiti u štrajk glađu

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.