Predstavljanje stipendija za master studije u Britaniji

Izvor: JužneVesti.com, 17.Okt.2016, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljanje stipendija za master studije u Britaniji

Oni koji žele da završe master studije na nekom od britanskih univerziteta, mogu da konkurišu za "Čivning" stipendiju koju finansira Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije. Stipendija će biti predstavljena u niškom Media centru u Obrenovićevoj ulici u utorak 18. oktobra od 11 sati.

Stipendija pokriva školarinu, troškove za literaturu, put i britansku vizu za jednogodišnje master studije.

Obezbeđena je i mesečna nadoknada za druge životne troškove >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << – kažu iz programa Čivning.

Rok za prijave za Čiving stipendije za akademsku godinu 2017/2018. je 8. novembar u 12 sati po britanskom vremenu, što je 11 sati u Srbiji.

Pored diplome visokog obrazovanja i znanja engleskog jezika, dodaju, od kandidata se očekuje da mogu da dokažu svoje dosadašnje akademske uspehe, kao i da već imaju najmanje dve godine relevantnog radnog iskustva u svojoj oblasti. Kandidati moraju biti državljani Srbije, a starosna granica ne postoji.

Jedan od glavnih ciljeva Čiving programa, koji postoji više od 25 godina, jeste pomoć najuspešnijim kandidatima da dobiju vodeće uloge u budućem razvoju Srbije – ističu.

Prioritetne oblasti ovogodišnjih stipendija su usmerene na proces evropskih integracija Srbije, sa posebnim naglaskom na vladavinu prava i reformu pravosudnog sistema, reformu ekonomskog i energetskog sektora i zaštitu konkurencije, reformu javne uprave, odnose u regionu i postkonfliktno pomirenje kao i ljudska i manjinska prava. 

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Želite da studirate u Velikoj Britaniji?

Izvor: NiskeVesti.rs, 18.Okt.2016, 12:02

Studiranje u Velikoj Britaniji nudi obrazovanje svetske klase, međunarodno priznate kvalifikacije i izvanredne karijerne mogućnosti. Jedan od načina da se niški studenti usavršavaju u UK je da se prijave za Chevening stipendiju koju za master studije u akademskoj 2017/2018 godini stipendira Ministarstvo...

Nastavak na NiskeVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.