Predstave, opera i mjuzikli na oktobarskom repertoaru Narodnog pozorišta Niš

Izvor: JužneVesti.com, 30.Sep.2022, 10:10

Predstave, opera i mjuzikli na oktobarskom repertoaru Narodnog pozorišta Niš

Predstavom Sladoled, u subotu, 1. oktobra od 20 sati, počinje nova pozorišna sezona u niškom Narodonom pozorištu, a tokom meseca će publika moći da pogleda predstave La Gerilla, Gde smo ono stali, Jedan Edip, Pokojnik, Heroji nacije, Neki to vole vruće, Jabuka, Karmen i Hasanaginica.

Prva na oktobarskom repertoaru, predstava Sladoled je na nedavno održanom festivalu duodrame u Topoli nagrađena najvećim >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << brojem glasova publike, a glumica Ivana Nedović dobila nagradu za najbolju žensku ulogu.

Več naredne nedelje u utorak, 4. oktobra na repertoaru će biti predstava La Gerilla u režiji Marka Jovičića, koju će svi zainteresovani moći da isprate i 6. oktobra.

Komad Gde smo ono stali u režiji Nenada Todorovića biće prikazan u sredu 5. oktobra, dok je subota rezervisana za Jedan Edip čiji je režiser Jug Đorđević.

Delo Branislava Nušića Pokojnik u režiji Željka Đukića igraće se u utorak, 11. oktobra, a već narednog dana glumci će izvoditi predstavu Heroji nacije.

Mjuzikal Neki to vole vruće koji je ove godine privukao najveću pažnju publike, oni koji nisu, moći će da pogledaju 14. i 22. oktobra.

Na sceni pozorišta, 15. oktobra biće komad Jabuka, dok će opera Karmen po Žoržu Bizeu biti prikazana 10. oktobra.

Poslednja predstava u mesecu biće Hasanaginica, rađenja u komrodukciji sa leskovačkim Narodnim pozorištem.

Marko Jovičić

Sve predstave igraće se od 20 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.