Predstava niškog Akademskog pozorišta ubedljiv pobednik festivala INTEF

Izvor: JužneVesti.com, 19.Avg.2019, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava niškog Akademskog pozorišta ubedljiv pobednik festivala INTEF

Na prvom međunarodnom festivalu INTEF koji je održan u Mišaru nadomak Šapca, predstava "Mamin dašak u svemiru" koju izvodi Akademsko pozorište niškog Studentskog kulturnog centra proglašena je za najbolju i od stručnog žirija i od žirija učesnika, a osvojila je još 4 nagrade.

Ubedljivi na festivalu mladih i akademskih trupa; foto: FB Akademsko pozorište SKC NIšGlumica niškog Akademskog pozorišta Jovana Đorđević je nagrađena za najbolju žensku ulogu u ovoj predstavi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << od strane stručnog žirija priznanjem "Branka Crnomarković“, a za tu ulogu nagradili su je i učesnici festivala, a nagrada za najbolju mušku ulogu "Milenko Zablaćanski“ pripala je Milošu Uniću.

Nagrada za najbolju režiju "Aleksandar Aca Ognjanović“ dodeljena je Dušanu Matejiću.

Ovaj festival održan je od 14. do 18. avgusta u Domu kulture na Mišaru.

Predstava za manje od godinu dana “pokupila” više od 20 priznanja sa različitih festivala.

Podsetimo, predstavu "Mamin dašak u svemiru", koju je režirao glumac Dušan Matejić, glumci niškog Akademskog pozorišta premijerno su izveli u oktobru. Komad inače govori o mami koja u svetu prepunom zla, usamljenosti, krize i nesreća pokušava da sagradi "svemir" za sebe i svoju porodicu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Šest nagrada na INTEF-u za Akademsko pozorište

Izvor: JUGpress.com, 19.Avg.2019

NIŠ..Na prvom Internacionalnom teatarskom festivalu „INTEF“, na Mišaru, predstava Akademskog pozorišta SKC Niš „Mamin dašak u svemiru“ osvojila je čak šest nagrada! Među njima su i nagrade za najbolju predstavu u celini, po oceni stručnog žirija i žirija učesnika!..„Mamin dašak...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.