Predstava Kokana Mladenovića Jami distrikt gostuje u niškom pozorištu

Izvor: JužneVesti.com, 29.Okt.2019, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava Kokana Mladenovića "Jami distrikt" gostuje u niškom pozorištu

Dokumentarna pozorišna predstava, reditelja Kokana Mladenovića, koja problematizuje pitanja nacije i nacionalnih država u 21. veku, kako se navodi u opisu, biće na daskama Narodnog pozorišta u Nišu u četvrtak, 7. novembra. Karte u pretprodaji koštaju 600 dinara, a mogu se kupiti na blagajni teatra.

Prema opisu iz predstave, ovo delo se bazira na (izmišljenom), ali mogućem događaju: u selu Jamena, na tromeđi Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, naučnici su otkrili >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << najstarije paleolitsko naselje u istoriji čovečanstva.

Otkriće je značajno jer pomera naučna saznanja o početku razvoja ljudske vrste stotinama hiljada godina unazad: homo sapiensi su bitno stariji nego što se do sada mislilo. Nacije proizvode ratove i ratovi proizvode nacije. Ko je prvi počeo? Dokazaće se! Nacija koja dokaže da je evoluirala direktno od majmuna, dobija nagradnu vožnju u luna-parku istorije - piše u opisu.

U ovom komadu glume Isidora Simijonović, Jelena Graovac i Nina Nešković, tekst je napisala Milena Bogavac, dok je za originalnu muziku bio zadužen Marko Grubić.

Džemal al Kisvani i Marko Grubić iz benda Vroom sviraju u predstavi koja je rađena u produkciji tivatskog Centra za kulturu, Bitef teatra iz Beograda, novosadskog Think tank studija i Festivala "Maszk" iz Segedina.

Predstava je na repertoaru u četvrtak, 7. novembra od 20 sati, a karte u pretprodaji koštaju 600 dinara.

Predstava o najstarijoj naciji na svetu

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Jami distrikt – dokumentarna predstava o najstarijoj naciji na svetu

Izvor: Megafon.co, 30.Okt.2019, 12:07

“Jami distrikt”, dokumentarna pozorišna predstava o najstarijoj naciji na svetu, biće odigrana u četvrtak, 7. novembra u 20 sati. Predstava će se održati u Narodnom pozorištu u Nišu, a cena karte u pretprodaji je 600 dinara na pozorišnoj blagajni.. Foto – Narodno pozorište Niš.. “Jami...

Nastavak na Megafon.co...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.