Predrag Jelenković zvanično imenovan za direktora niškog SKC-a

Izvor: JužneVesti.com, 16.Maj.2021, 10:22

Predrag Jelenković zvanično imenovan za direktora niškog SKC-a

Rešenjem Vlade Srbije od 12. maja ove godine Predrag Jelenković imenovan je za direktora Studentskog centra Niš, objavljeno je u Službenom glasniku. Time je jedini kandidat za tu poziciju i doskorašnji v.d. direktor Narodnog univerziteta u Nišu, bivši narodni poslanik, član SDPS i nekada jedan od osnivača LDP-a, stupio na novu funkciju.

Jelenković na mesto direktora SKC dolazi nakon što je tu poziciju oslobodila doskorašnja direktorka Dragana Petković time što je prešla >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na drugo direktorsko mesto - u Turističkoj organizaciji Niša. On je bio jedini kandidat za direktorsku fotelju u Studentskom kulturnom centaru na konkursu koji je bio raspisan 5. aprila.

Jelenković je, prema mišljenju koje je dala Konkursna komisija, ispunio formalno pravne uslove propisane Zakonom o učeničkom i studentskom standardu, Statutom SKC-a Niš i Odlukom o raspisivanju javnog konkursa za imenovanje direktora SKC-a Niš i prijavu za direktorsko mesto je dostavio blagovremeno.Jelenković ubuduće na novoj poslovnoj adresi - u zgradi niškog Univerziteta; foto: JV arhiva

Time je otvoren put da Vlada Srbije donese Rešenje o imenovanju direktora niškog SKC-a i na čelo te kulturne institucije postavi Jelenkovića.

Imenuje se Predrag Jelenković za direktora studentskog kulturnog centra Niš - stoji u Rešenju.

Vladinom Rešenju o postavljenju prethodilo je Rešenje o prestanku dužnosti direktora SKC-a Dragani Petković zbog, kako navode u obrazloženju, prelaska na novu dužnost.

Direktorska funkcija u SKC-u Jelenkoviću je druga za godinu dana, nakon što je krajem 2020. godine postavljen za v.d. direktora Narodnog univerziteta u Nišu, ali se na tom poslu nije dugo zadržao.

Inače, Jelenković je magistrirao na Departmanu za hemiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu i doktorirao na Fakultetu za kulturu i medije "Megatrend" iz Beograda.

U njegovoj biografiji se navodi i da ima radnog iskustva u oblasti obrazovnih i kulturno-obrazovnih delatnosti, koje je započeo još kao student. Kasnije je zaplovio i u političke vode, te je od 2012. bio odbornik u niškoj Skupštini ispred "Niške priče", a do aprilskih izbora 2016. godine bio je i predsednik Administrativnog odbora.

Karijeru nastavio je u republičkom parlamentu u koji je ušao sa liste “Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje”, a kao član SDPS Rasima Ljajića. U Demokratskoj stranci bio je dugo, a zatim i predsednik niškog LDP-a.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.