Predmeti koje su Nišlije darivale Narodnom muzeju biće izloženi u “Sinagogi”

Izvor: JužneVesti.com, 30.Mar.2023, 11:29

Predmeti koje su Nišlije darivale Narodnom muzeju biće izloženi u “Sinagogi”

Kolekcije numizmatike, arheologije, istorije umetnosti i istorije, koje su građani Niša donirali Narodnom muzeju, povodom 90 godina postojanja Muzeja, biće izloženi 4. aprila u 13 sati u Galeriji Sinagoga. Ulaz će biti slobodan, a nakon otvaranja posetioci će moći da vide postavku od utorka do petka od 10 do 17 sati, kao i vikendom od 10 do 15 sati.

O izložbi “Darivaocima u čast” iz Narodnog muzeja kažu da ne bi bila moguća bez građana koji su nesebično poklanjali >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i na taj način omogućili da se kulturno nasleđe Niša sačuva.

I sve je počelo sa vama, drage Nišlije, bez darodavaca ne bi bilo Muzeja. To su bili ljudi velikog srca koji su poklanjali predmete. Kako su darivali nas tako ćemo i mi darivati sve naše građane i goste grada od 29. marta do 1. aprila svi naši objekti biće besplatno dostupni za sve individualne posetioce grada - rekli su iz Narodnog muzeja.

Kako bi se darivanja nastavila, organizatori izložbe pozivaju posetioce da u skladu svojim mogućnostima doniraju novac za najmlađe onkološke pacijente koji se leče na Dečijoj internoj klinici UKC-a.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.