Predloženo poskupljenje grejanja u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 21.Maj.2021, 13:50

Predloženo poskupljenje grejanja u Nišu

Zbog poskupljenja gasa i mazuta, Nadzorni odbor niške Toplane predložio je poskupljenje varijabilnog dela cene grejanja i to za 12,67%. Nova cena će već biti obračunata na računima za april mesec.

Kako piše u obrazloženju Toplane koje je poslato Gradskom veću, cena gasa u aprilu je viša skoro 14%, dok je mazut poskupeo celih 10%.

Zato je i Toplana predložila promenu cene koju plaćaju korisnici.

Izračunata varijabilna tarifa >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za april 4,89 din/kWh što je za 12,67% više u odnosu na trenutno važeću tarifu od 4,34 din/kWh - piše u obrazloženju.

Preduzeće koje isporučuje toplotnu energiju, prema važećim pravilnicima, ima pravo da promeni cenu varijabilnog dela ukoliko cena energenata poraste za više od 3%, a posebno ako se snizi za 5% i više.

Podsetimo, poslednja poskupljenje cene grejanja bilo je u novembru kad je fiksni deo računa uvećan za 3 dinara po kvadratu.

Cena varijabilnog dela je od tada do ovog poslednjeg poskupljenja više puta snižavana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.