Predavanje o novostima iz “našeg kosmičkog komšiluka” na PMF-u

Izvor: JužneVesti.com, 17.Apr.2019, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predavanje o novostima iz “našeg kosmičkog komšiluka” na PMF-u

Najnovije vesti iz Sunčevog sistema podstakle su profesora niškog Prirodno-matematičkog fakulteta Dragana Gajića, da svim zainteresovanim ljudima održi predavanje “Novosti iz našeg (kosmičkog) komšiluka” na PMF-u, u četvrtak, 18. aprila.

Gotovo svakodnevno se sazna nešto novo o Sunčevom sistemu, kažu u Astronomskom društvu Alfa, koje sa departmanom za fiziku PMF-a organizuje ovo predavanje, te se slika o njemu stalno upotpunjuje.

Najnovije vesti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz Sunčevog sistema povod su za ovo predavanje, na okome će profesor Gajić govoriti o otkrićima novih satelita, sveprisutnosti vode, čak u sva tri agregatna stanja, novim transneptunskim objekatima neuobičajenih karakteristika, objekatima koji su dospeli iz međuzvezdanog prostora - kažu u Alfi.

Početak predavanja u amfiteatru PMF-a zakazan je za 20 sati, a ulaz je slobodan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.