Predavanje Kontrakultura u eri globalizacije

Izvor: JužneVesti.com, 15.Dec.2015, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predavanje "Kontrakultura u eri globalizacije"

U utorak 15. decembra od 19 sali u maloj sali Niškog kulturnog centra, publika će imati prilike da prisustvuje predavanju profesorke Divne M. Vuksanović na temu “Kontrakultura u eri globalizacije”.

Kako navode organizatori, jedna od ideja predavanja je da se preispita kako je moguć pojam kontrakulture u dobu globalizacije, zbog čega je opalo interesovanje za kontrakulturno delovanje ovde i sada, odnosno neposredni politički angažman u našem vremenu.

Takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << okupljeni će moći da čuju i zašto se to delovanje u sve većoj meri zamenjuje fenomenima karakterističnim za otpore dominantnoj kulturi, kao i marketinški  kreiranim stilovima života - navode iz NKC-a.

Divna Vuksanović je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Magistar je nauka o dramskim umetnostima iz oblasti teatrologije i doktor filozofskih nauka iz oblasti savremene filozofije i estetike.

Od 1992. godine radi na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a od 2011. godine je redovni profesor na nekoliko predmeta.

Do sada je objavila preko sto naučnih i stručnih radova, deset knjiga iz oblasti književnog stvaralaštva (poezija, poetska proza, kratke priče i romani za decu), jednu radio-dramu, četiri naučne studije u domenu filozofije, a priredila je i desetak naučnih publikacija iz oblasti filozofije medija i estetike.

Predsednica je Estetičkog društva Srbije.

Ulaz na predavanje je slobodan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.