Predator kruži gradom i lovi 6.300 automobila godišnje - niški gerilci postavili maketu pauka u centru grada

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jan.2024, 13:12

"Predator kruži gradom i lovi 6.300 automobila godišnje" - niški gerilci postavili maketu pauka u centru grada

Satirično ukazujući na problem nedostatka parking mesta u Nišu i na “pauk” službu Parking servisa koja godišnje odnese više od 6.000 automobila, članovi Urbane gerile postavili su figuru pauka ispred zgrade Poštanske štedionice u centru, kao i tablu sa upozorenjem da vrsta pauka Aranea Vehiculum Predator obitava gradom, lovi automobile i ostavlja ih u svoje prirodno stanište kod Kvantaške pijace.

Ispod table za zabranjeno parkiranje, gerilci su okačili svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i upozorili vozače da pauk vreba i to vrlo često dnevne ulove pribavlja baš kod Poštanske štedionice.

Kako saznajemo iz pouzdanih izvora, on se i danas nakon lova sa ovog mesta preselio na drugu poziciju u gradu i pritajio - navode iz Urbane gerile.

"Pet primeraka obitava gradom"; foto: Urbana gerila NišNa tabli dalje navode ko je on - Aranea Vehiculum Predator, vrsta koja pripada porodici zglavkara (Arthropod).

To je, dodaju, najpoznatija vrsta pauka u javnosti i najzastupljenija na društvenim mrežama, a istovremeno i najbrojnija u urbanim sredinama, pa u Nišu godišnje odnese oko 6.300 automobila.

U Nišu obitava pet primeraka te vrste i oni automobile ostavljaju ih lokaciji Kvantaške pijace (Quanta forum), gde im se nalazi prirodno stanište. Najaktivniji su i najopasniji u toku dana u periodu od 7 do 21 sat, kada i treba izbegavati parkiranje automobila na toj lokaciji - pišu gerilci.

Postavili su i maketu pauka, čije fotografije uveliko “kruže” na društvenim mrežama.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Urbana gerila postavila figuru pauka u centru Niša:“Zglavkar“ koji godišnje ulovi 6.300 automobila

Izvor: Danas, 18.Jan.2024

Urbana gerila, udruženje koje na satiričan način ukazuje na probleme u Nišu, postavio je instalaciju pauka u centru grada uz upozorenje da ovakav "zglavkar" godišnje na teritoriji grada "ulovi" oko 6.300 automobila.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.