Pravi heroji “biciklijadom” prikupljali novac za decu obolelu od karcinoma

Izvor: RadioCity.rs, 14.Maj.2017, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravi heroji “biciklijadom” prikupljali novac za decu obolelu od karcinoma

Ko koliko može priložio je danas u kutiju koja se nalazila na Trgu Kralja Milana za Dečiju kliniku, odeljenje za decu obolelu od karcinoma. Nekoliko stotina naših sugrađana pridružilo se akciji koju su organizovali učenici Gimnazije Svetozar Marković.
Maturant ove gimnazije, koji je volontirao na Dečijoj klinici, Luka Radičević, kaže da dok je bio volonter, da je video tešku situaciju, decu u lošim uslovima, bez igračaka, pa je ova akcija prikupljanja novca usmerena ka tome >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << kako bi im se koliko toliko olakšao boravak na klinici. Ističe da oseća potrebu da se pomogne deci „jer se nikad ne zna kome će ona zatrebati“. Za njega su i „teške slike“ koje je video na klinici bile dodatni motiv za učešće u organizaciji ove akcije.
„To što sam video, bili su teški prizori, u nekim trenucima jedva sam izdržao da ne zaplačem“, kaže Radičević.

Jedan od naših sugrađana koji se priključio ovoj akciji ističe da „nije imućan", ali da je sa porodicom došao da pomogne koliko može.
„Kad sam čuo za ovu akciju uopšte nisam razmišljao, uzeli smo bicikle iz podruma i došli porodično ovde. Moja i primanja moje supruge su više nego skromna, kao i većine naših sugrađana, ali mi zaista ne pada teško da priložim koliko mogu za bolesnu decu“, kaže on.

Osim ovog, primarnog, cilj akcije bio je i podizanje svesti i motivacije građana da se bave fizičkim aktivnostima.
Biciklisti su se kretali od Trga Kralja Milana, preko Voždove, Vojvode Mišića, Bulevara Nemanjića, Stefana Prvovenčanog, a trasa je završena odakle je i počela, na Trgu Kralja Milana.
Inače, prikupljeno je 20.900 dinara, mnogi bi rekli malo, ali ipak treba odati priznanje kako učenicima gimnazije Svetozar Marković, tako i svim građanima koji su im se pridružili.
Nasuprot njima, ostaje gorak ukus da se niko od zvaničnika Dečije klinike kojoj će ova sredstva biti uplaćena na žiro račun nije pojavio na biciklijadi, a nije bilo ni predstavnika „Nurdora“.  

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.