Pozorišna sezona u niškom Narodnom pozorištu je zvanično završena

Izvor: NTV.rs, 04.Jul.2015, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozorišna sezona u niškom Narodnom pozorištu je zvanično završena

Tokom leta predstoje uobičajne aktivnosti kao što su učešće na festivalima i priprema novih predstava.Na nedavno završenom festivalu „Bucini dani“ u Aleksandrovcu ,koprodukcijska predstava „915- tatragedija jednog naroda“, proglašena je najboljom, a 6.jula, u okviru manifestacije „Teatar u tvrđavi“, očekuje se premijera komada „Duge noći-crne zastave“ po tekstu Dejana Stojiljkovića u režiji Ivana Vukovića.
Žiri, predvođen Mirom Banjac je na festivalu „Bucini >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << dani“ u Aleksandrovcu, predstavuu „915-ta- tragedija jednog naroda“ proglasio najboljom. Predstava je koprudukcija niškog i kruševačkog pozrišta i centra za kulturu Loznice, a ovom vrednom nagradom, žiri je želeo da podrži koprodukcijsku sardanju među tetarskim kućama u Srbiji i regionu. Nagrada za najbolju žensku ulogu, na ovom festivalu, pripala je Biljani Jocić Savić za ulogu majke u istoj predstavi. Inače, komad „915-ta, tragedija jednog naroda“, rađen je po tekstu Branislava Nušića, a režirao ga je Milan Nešković.
Od 6. do 11. jula u ambijentu Smederevske tvrđave, održava se drugi po redu „Teatar u Tvrđavi“. Festival će početi premijerom komada „Duge noći – crne zastave“ po romanu Dejana Stojiljkovića. Dramatizaciju ovog dela uradili su Dejan Stojiljković i Ivan Velisavljević, a reditelj je Ivan Vuković. U predstvai učestvuju glumci niškog i šabačkog pozorišta, kostime je uradila Dragica Laušević, a muziku je napisao Miroslav Radulović.
Novu sezonu , niško pozorište počinje početkom jeseni koju će otvoriti predstava „Farenhajt“ . Rad na ovom komadu je u toku.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.