Poznat datum uručenja Vidovdanskih nagrada najboljim niškim đacima

Izvor: JužneVesti.com, 11.Okt.2018, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznat datum uručenja Vidovdanskih nagrada najboljim niškim đacima

Novčane nagrade koje se obično dodeljuju na Vidovdan najboljim niškim đacima, ove godine nisu uručene u junu, a posle nekoliko pomeranja rokova, iz gradskog Sekretarijata za obrazovanje rečeno je da će dodela biti organizovana 22. oktobra.

Sekretarka Marina Kostić kazala je da će ovo uručenje biti najverovatnije organizovano u Oficirskom domu.

Dodela je 22. oktobra u 11 sati najverovatnije u Oficirskom domu, ali o lokaciji i svemu, učenici će biti obavešteni >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << naknadno - napisala je Kostićeva.

Roditelji su se već ozbiljno zabrinuli što njihova deca, koja su osvajala nagrade na takmičenjima, dosad nisu dobila novčanu nagradu, kao podsticaj za dalji trud i uspehe.

Podsetimo, Kostićeva je prvobitno rekla da se sa dodelom nagrade ne kasni jer se dodeljuje na kraju školske godine, kada se završe sva takmičenja. Kako nisu bile uručene ni do kraja avgusta, kada se završava godina, trebalo je, prema najavama da budu dodeljene u septembru.

Podsetimo, prethodnih godina su đaci koji su osvojili prvo mesto na republičkom takmičenju dobijali 9.000, dok su za drugo mesto dobijali 7.500, a za treće 6.000 dinara. Za odličja na međunarodnim takmičenjima dobijali su 12.000 za prvo, 10.500 za drugo i 9.000 dinara za treće mesto. Ekipe su dobijale 30.000 za prvo, 25.000 za drugo i 20.000 za osvojeno treće mesto na takmičenjima.

Kako je ranije rečeno, ove godine je za podsticanje talentovanih učenika i studenata iz budžeta Niša, opredeljeno 25,3 miliona dinara, a iz ove sume isplaćuju se i Vidovdanske nagrade, ali nije precizirano koliko će iznositi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.