Poziv izbeglicama da se evidentiraju za stambeno zbrinjavanje

Izvor: JužneVesti.com, 26.Feb.2015, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv izbeglicama da se evidentiraju za stambeno zbrinjavanje

Sve porodice izbeglica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje imaju plac ili kuću kojoj je potrebna adaptacija, mogu se do 18. marta prijaviti u niškom povereništvu Komesarijata za izbeglice kako bi ušli u program stambenog zbrinjavanja.

Kako navode iz niškog povereništva Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, ovaj poziv se odnosi na već evidentirane izbeglice kao i na one koji do sada nisu evidentirani.

Izbegličke porodice treba da ponesu dokumentaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koju poseduju kako bi se moglo utvrditi da li ispunjavaju uslov za dobijanje tražene pomoći. To su, dakle porodice koje poseduju plac ili stambeni objekat kome je potrebna adaptacija ili dogradnja - kažu u Komesarijatu.

Realizacija Regionalnog stambenog programa u Srbiji počela je u septembru 2013. godine, i on ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za skoro 17.000 izbegličkih porodica u Srbiji, odnosno oko 45.000 ljudi.

Povereništvo za izbeglice nalazi se u Ulici Stefana Prvovenčanog 56A, za sve dodatne informacije zainteresovani mogu pozvati 018/ 526157.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.