Povređena kobila van životne opasnosti, nakon oporavka biće udomljena

Izvor: JužneVesti.com, 28.Maj.2023, 16:35

Povređena kobila van životne opasnosti, nakon oporavka biće udomljena

Nakon prvog seta terapija kobila koja je na oporavku u niškom Zoo Planetu nije više u životnoj opasnosti. Ipak, njen potpuni oporavak može da traje i godinu dana, a nakon toga postoji mogućnost da ona bude udomljena u inostranstvu.

Više nije u životnoj opasnosti; foto: printscreen "Pitstopanimal" Po dolasku u prihvatilište Udruženja Zoo Planet, kobila koju je pretukao vlasnik svakim danom je sve bolje, njene rane zarastaju i ona je raspoloženija. Dušan Stojanović >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz Zoo Planeta kaže da Aurelia, kako su je tamo nazvali, uskoro završava sa prvim setom terapija, nakon čega će krenuti sa novim.

Generalno ide na bolje, bio nam je veterinar iz Požarevca, specijalista za konje i odradio je korekciju zuba koji su joj isekli obraz i napravili rane. Radio je detaljan pregled usne duplje i sada je sve sanirano i zatvorene su rane sa unutrašnje strane. Sada je samo ostao problem sa u sinusnom delu, ima povređenu kost koja treba da sraste. U svakom slučaju mnogo je bolje i nije više u životnoj opasnosti - kaže Stojanović.

Ono što je dobro, kako on ističe, jeste da se smanjilo gnojenje i curenje rana, ali će po dobijanju novih rezultata nastaviti sa antibiotskim terapijama kako bi rešili problem sa sinusima. Ipak kompletan oporavak biće dug.

Treba raditi i na njenom psihičkom stanju tako da će se sigurno oporavljati do godinu dana, ali svakako čekamo reakciju sudstva. Ono što sigurno znamo, neće biti vraćena vlasniku - kaže Dušan Stojanović.

O njenoj budućnosti zajedno sa Zoo Planetom odlučivaće Udruženje Zavod Pit, koje je oduzelo kobilu vlasniku i podnelo krvičnu prijavu protiv njega. Prema rečima Dušana Stojanovića, postoji mogućnost da ona bude udomljena.

Mi ćemo da izaberemo najbolju mogućnost za nju, verovatno će biti udomljena i to u inostranstvu jer tamo imaju izuzetne uslove kakvih, iskreno, u Srbiji nigde nema. Već imamo ponude, javljaju se ljudi, ali svakako čekamo da se ona potpuno oporavi pa ćemo tek onda razmišljati o tome - kaže Stojanović.

U prihvatilište Zoo Planeta svakodnevno stižu nove životinje kojima je potrebna nega, a svi koji žele da pomognu povređenim i napuštenim životinjama mogu to da urade uplatom novca na žiro račun Udruženja Zoo Planet 105-22423-78 ili putem PayPala [email protected].

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.