Poverenik kontroliše niško Tužilaštvo, devojčicu u kolima Hitne slikali mediji

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jan.2020, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poverenik kontroliše niško Tužilaštvo, devojčicu u kolima Hitne slikali mediji

Zbog sumnje da su informacije iz iskaza otmičara Ninoslava Jovanovića do tabloida stigle iz Višeg javnog tužilaštva, Poverenik za zaštitu podataka Milan Marinović pokrenuo je nadzor u ovoj pravosudnoj instituciji. Prethodne kontrole, kako je rekao, pokazale su da su fotografiju 12-godišnje devojčice u ambulantnim kolima načinili mediji, a ne medicinsko osoblje.

Koji tačno medij i kako su imali pristup devojčici i ambulantnim kolima, Marinović nije rekao.

Gostujući >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u emisiji Radio Beograda najavio je kontrolu niškog Tužilaštva zbog mogućeg curenja informacija.

Ako se ustanovi da je informacija procurela iz tužilaštva postoje zakonske mogućnosti da se to sankcioniše - rekao je Marinović.

Poverenik je rekao i da je do sada tri puta sprovođena kontrola zbog navodnog curenja informacija iz istrage, ali je sva 3 puta utvrđeno, kako kaže, da su mediji izmislili informacije.

Završen je, pojasnio je Marinović, i inspekcijski nadzor zbog sporne fotografije pronađene Monike Karimanović u ambulantnom vozilu.

Utvrđeno je, kaže, da je fotografiju napravio neko iz medija, a ne medicinari.

Podsetimo, Beogradski centar za ljudska prava podneo je krivičnu prijavu protiv N. N. lica iz Višeg javnog tužilaštva u Nišu i policije zbog sumnje da su medijima dostavili informacije iz iskaza “Malčanskom berberina” u kojima se opisuje zločin koji je počinio.

Na ovu prijavu u VJT u Nišu nisu imali komentar, a dopisnici tabloida iz Niša koji su objavili ovu vest kažu da je nisu pisali, niti su imali informacije koje su objavljene.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.