Izvor: RTV 5, 13.Avg.2012, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećanje cena, prazni korpe (video)

Nove poreske stope i povećanje PDV-a koje najavljuju iz Ministarstva finansija, biće samo novi udar, na već skromni budžet većine građana. Kako kažu NIšlije, to će izazvati nova poskupljenja, koja će im dodatno otežati  život, jer kako navode ionako već sastavljaju kraj s krajem.
U niškom centru za zaštitu potrošača “Forum” ističu da je najava za povećanje PDV-a bila očekivana, ali da ona neće umnogome popraviti stanje u državnom budžetu.
Prema podacima Republičkog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << zavoda za statistiku, mesečna prosečna potrošačka korpa za tročlanu porodicu iznosi skoro 60 hiljada dinara. U poređenju sa zaradama, statistika kaže da građani ni jednog grada u Srbiji, ne mogu sebi priuštiti sve proizvode iz mesečne potrošačke korpe.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.