Povećana potrošnja vode u Nišu, iz Vodovoda apeluju na građane da ne zalivaju bašte i ne peru automobile

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jul.2023, 11:33

Povećana potrošnja vode u Nišu, iz Vodovoda apeluju na građane da ne zalivaju bašte i ne peru automobile

Usled visoke temperature, povećana je potrošnja vode u Nišu, pa iz JKP Naissus apeluju na građane da vodu troše za osnovne potrebe, a ne za zalivanje bašti, pranje automobila i slično, naročito ne u periodu od 18 do 22 sata.

Kako navode iz niškog Vodovoda, sva izvorišta su stabilna, ali dolazi do smanjenog pritiska i povremenih prekida u vodosnabdevanju u rubnim delovima grada.

Molimo naše sugrađane da budu solidarni i koriste vodu za osnovne >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << potrebe, a nikako za zalivanje bašti, zelenih i betonskih površina, pranje automobila i drugo neracionalno trošenje - saopštavaju iz Naissus-a.

Dodaju da velika istakanja obično nastaju u terminu od 18 do 22 sata, pa apel naročito važi za taj deo dana.

Napominju i da, iako su izvorišta stabilna, sistem nije projektovan da izdrži ekstremnu potrošnju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.