Povećan broj prekršajnih prijava vozačima koji ne poštuju signalizaciju na mostu u Medoševcu

Izvor: JužneVesti.com, 19.Maj.2023, 10:20

Povećan broj prekršajnih prijava vozačima koji ne poštuju signalizaciju na mostu u Medoševcu

Saobraćajna policija je u prethodnom periodu izdala veći broj prekršajnih prijava vozačima kamiona koji nisu poštovali postavljenu saobraćajnu signalizaciju na mostu u ulici Ivana Milutinovića, na ulazu u Medoševac, saopštili su iz policije. Kako kažu, njima su se građani više puta obraćali, pa su pojačali kontrolu, a planiraju da u buduće intenzivnije kontrolišu vozače na tom mostu.

Kažu da most propada zbog kamiona; foto: S. V. Meštani Medoševca obraćali su >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << se Južnim vestima sa željom da skrenu pažnju na most na ulazu u naselje koji, kako kažu, propada zbog teških kamiona koji tu svakodnevno prolaze. Oni su se žalili i i nadležnima, a iz policije potvrđuju da su im se građani više puta obraćali zbog tog mosta, pa su odlučili da pojačaju broj patrola u tom delu grada i pojačano kontrolišu prolaz teretnih vozila preko mosta.

Saobraćajni policijski službenici Policijske uprave u Nišu su u prethodnom periodu u okviru obavljanja redovnih poslova i zadataka kontrole saobraćaja na putevima u više navrata vršili kontrolu vozila i vozača u ulici Ivana Milutinovića sa posebnim osvrtom na poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije kojom je regulisan saobraćaj teretnih vozila preko mosta na Nišavi, na ulazu u naselje Medoševac - saopštavaju iz policije.

Vozači ne poštuju signalizaciju; foto: S. V: Od kada su pojačali kontrolu, kako kažu, broj saobraćajnih prekršaja je povećan.

Mi redovno podnosimo prijave, međutim naša evidencija nije takva da imamo konkretan broj, odnosno da je vodimo za svaki deo grada posebno. Iz tog razloga nemamo tačan broj, ali jesmo imali više prekršajnih prijava vozačima koji su činili takve prekršaje. Planiramo da i u narednom periodu pojačano vršimo kontrolu poštovanja saobraćajnih propisa na ulazu u Medoševac i apsolutno će svim vozačima koji budu zatečeni u vršenju prekršaja biti pisani prekršajni nalozi i oni će biti sankcionisani - navode iz policije.

Podestimo, po žalbi meštana i izvršenom uviđaju, Direkcija za izgradnju Grada Niša postavila je saobraćajne znakove za “zabranu saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi masu od 11 tona” sa obe strane mosta u Medoševcu. Međutim, Gradska uprava za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove je utvrdila da, uprkos preduzetim merama, postoje oštećenja na mostu, a meštani kažu da kamioni i dalje tu prolaze.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.