Potvrđeno: Iz Višeg suda u Nišu nestalo 30.000 evra

Izvor: JužneVesti.com, 17.Apr.2019, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđeno: Iz Višeg suda u Nišu nestalo 30.000 evra

Zbog sumnje da je prisvojila 30.000 evra iz sudskog depozita, kažu u Višem javnom tužilaštvu, uhapšena je službenica Višeg suda u Nišu. Kako tvrde izvori Južnih vesti, reč je o novcu koji je jedan osuđenik deponovao, pre odlaska na služenje kazne.

Nišlijka G. R. privedena je po nalogu Višeg javnog tužilštva, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije. Određeno joj je zadržavanje od 48 sati, tokom kojih će, navode u Tužilaštvu, biti saslušana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Lišena je slobode G. R. iz Niša zbog osnova sumnje da je učinila krivično delo pronevera iz člana 364 stav 3, tako što je iz sudskog depozita prisvojila novac koji joj je bio poveren kao službeniku Suda u radu u iznosu od 30. 000 evra - kažu u Tužilaštvu.

Prema tvrdnjama više izvora novac jednog osuđenika ostavljen je, odnosno deponovan u Višem sudu pre odlaska na izdržavanje kazne. Međutim, kada se po odsluženju vratio po njega, navode izvori Južnih vesti, u Sudu ga naprosto nije bilo.

Ipak, pare su na neki način navodno prikupljene i vraćene osuđeniku, ali minus u kasi nije prijavljen. Ovaj slučaj je, tvrde izvori, i pored pokušaja zataškavanja ipak stigao do SBPOK-a.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.