Potrebna pomoć dvogodišinjoj Leni!

Izvor: NiskeVesti.rs, 29.Okt.2016, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potrebna pomoć dvogodišinjoj Leni!

Lena Krstić rođena je kao prvo dete Maje i Dušana i potpuno zdrava beba. Prvi simptomi bolesti javili su se pred njen prvi rođendan. Ima dijagnozu retkog oblika leukemije, a ozdravljenje je moguće transplantacijom matičnih ćelija koštane srži. U ponedeljak će dvogodišnja Lena primiti poslednji blok hemoterapije, a nakon toga je potrebno da se što pre uradi translantacija u Italiji za koju je roditeljima potrebno 150 hiljada evra.

Maja i Dušan Krstić su u braku tri >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << i po godine. Lena im je prvo i jedino dete, rođena je 8. maja 2014. godine. Problemi sa zdravljem javili su se pred samu proslavu njenog prvog rođendana.
„U nedelju je trebalo da slavimo Lenin prvi rođendan, a u četvrtak je bila u bolnici. Do tada nije imala ni prehladu. Lekari u to vreme nisu imali tačnu dijagnozu, osim što je bilo jasno da je došlo do velikog pada imuniteta. Nakon deset dana vratili smo je iz bolnice kući i izgledalo je da se oporavila“, rekao je Niškim Vestima otac Dušan.
Međutim, Lenino zdravlje se pogoršavalo i ubrzo je utvrđena i dijagnoza. Lena ima veoma redak oblik leukemije, koji nije karakterističan za dečji uzrast već za odrasle. Krstić kaže da su lekari savetovali transplantaciju matičnih ćelija koštane srži kao jedini spas za njegovu devojčicu.
Ta translantacija se u Srbiji radi od 2009. godine i to veoma retko, pa naši lekari nemaju toliko iskustva, a u Evropi se radi već decenijama. U Nemačkoj košta između 250 i 300 hiljada evra, dok su u Italiji duplo jeftiniji, zato smo se odlučili za Italiju. Jedan deo para skupili smo i sami, uzećemo i kredite, ali je ipak suma od 150 hiljada ogromna i svaka pomoć je dobrodošla“, objašnjava Krstić.
Dodaje i da zna da u Ministrastvu zdravlja Srbije postoji fond za lečenje naše dece u inostranstvu. Pored toga što im se letos direktno obratio za pomoć, Lena nije ušla na taj spisak. Obratili su se i NURDOR-u.
NURDOR je Leninu zdravstvenu dokumentaciju poslao na klinku u Bolonju. Postoji mogućnost da na operaciju odemo i o trošku te klinike, jer su sa naučne strane zainteresovani budući da se radi o retkom obliku leukemije. Ali, za sada još ništa nije stoprocentno potvrđeno, „kazao je Dušan Krstić.
U međuvremenu, mala Lena ide na hemoterapije, a poslednji blok primiće u ponedeljak. Oporavak traje četiri do šest nedelja.
Trebalo bi da nakon oporavka od hemoterapije Lena što pre ode na transplantaciju, jer se najviše vremena gubi u pretrazi donora. Postoji svetska banka donora matičnih ćelija i nadamo se da će se tamo naći i adekvatan donor za našu ćerku. Ali, u postupak mora da uđe što pre, a naše je da kako znamo i umemo sakupimo 150 hiljada evra, „ dodao je.
Niške Vesti pozivaju čitaoce koji su u mogućnosti da pomognu Leni uplatom na dinarski račun koji je otvoren na ime oca Dušana Krstića. Broj je 205-9011006774150-61.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POMOZIMO! SMS za Lenu

Izvor: NiskeVesti.rs, 30.Okt.2016, 14:32

Slanjem sms poruke na broj 4141, od utorka, 1. novembra možete pomoći lečenje dvogodišnje Lene Krstić u Italiji, obavestio je Niške Vesti devojčicin otac Dušan. U cenu poruke uračunat je i PDV i iznosi 100 dinara. . . “Broj 4141 dobijen je zahvaljujući Banker radiju, a biće aktivan od...

Nastavak na NiskeVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.