Izvor: RTV 5, 09.Maj.2012, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Postizborni haos" u Nišu (video)

Blizu 800 glasova sa gradskih izbora, koje je Romska partija Jedinstvo pronašla u Opštinskoj izbornoj komisiji Crveni Krst, pripadaju glasačima sa biračkog mesta broj 3 u ovoj opštini. To tvrde u niškoj Novoj Srbiji, uz napomenu da glasanje na tom biralištu nije poništeno.
"Epilog je krivična prijava koju smo juče podneli protiv nepoznatih počinilaca iz biračkog odbora broj 3, odnosno biralište 12. Februar.", kaže Bojan Avramović, predsednik Gradskog odbora Nove Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 <<
Iako, sporni džak sa listićima za sada nije poništio matematiku izborne komisije, 31 hiljada Nišlija, ipak će ponovo na glasanje, zbog neregularnosti u izbornom postupku. Zoran Perišić, predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Nišu, za ove neregularnosti koristi teži izraz:
"Krađa! Sve što se dešava neće proći bez posledica. Mi jesmo pobedili, ali suočeni sa teškom krađom glasova."

Srpska radikalna stranka u Nišu ima predlog za izlazak iz niškog postizbornog lavirinta.
"Ova država je organizovala izbore onako kako je i sama organizovana. Kako su gradska i opštinske izborne komisije poništile izbore na 17 biračkih mesta, tako i glasanje na celoj teritoriji grada može da bude ponovljeno.", smatra Tihomir Perić, predsednik Opštinskog odbora Medijana, Srpske radikalne stranke.
O primedbama stranaka, kao i svim ostalim pitanjima vezanim za izbore u Nišu čeka se odluka Gradske izborne komisije.Gradski izbori ranije su poništeni na 17, a opštinski na 6 glasačkih mesta i time je, po broju neregularnosti, Niš ostao usamljen na vrhu liste srpskih gradova.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.