Posle hakerskog upada u sisteme grada Niša i potpune blokade, sutra svi sistemi u funkciji

Izvor: RadioCity.rs, 14.Jun.2017, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle hakerskog upada u sisteme grada Niša i potpune blokade, sutra svi sistemi u funkciji

U petak popodne hakeri su upali u sisteme grada Niša, pa tako su u „blokadi“, bili skoro svi sistemi sekretarijata Gradske uprave, lokalne poreske uprave, pa tako oni koji su, na primer želeli u ponedeljak da izvade, potvrde o državljanstvu ili izvode iz matične knjige rođenih, do juče to nisu mogli, kada je sistem ponovo vraćen u funkciju. 

Kako nam je rekao šef Službe za informacione tehnologije Milun Nedeljković, osim „njihovih“ ljudi angažovani su i stručnjaci >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << iz IT sektora kako bi osposobili sisteme.
„Napadnut je gradski Informacioni centar, imamo preko 1.000 računara, redi se jedan po jedan, reč je o velikom poslu. Kada smo saznali šta se dešava neprekidno smo radili na rešavanju problema. Od jutros su osposobljena dva servera, a veoma važno je da su sačuvani podaci, očekujem da će u toku dana a najkasnije sutra svi sistemi raditi“, kaže Nedeljković.

Nedeljković ističe da su hakeri tražili novac, a da je ceo slučaj prijavljen Policijskoj upravi u Nišu.                             

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.